Dragon Quest (pelisarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dragon Quest
Kehittäjä Enix
Suunnittelija Yuji Horii
Lajityyppi tietokoneroolipeli
Ensijulkaisu Dragon Quest (1986)
Viimeisin julkaisu Dragon Quest XI
Aiheesta muualla
MobyGames
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dragon Quest (nimellä Dragon Warrior Yhdysvalloissa vuoteen 2005 asti) on Enixin (nykyisen Square Enixin) luoma tietokoneroolipelisarja. Sarjan pelejä on ilmestynyt lukuisille alustoille, ja vuoteen 2006 mennessä niitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 40 miljoonaa kappaletta. Sarjan ensimmäinen peli yhdisti Ultima-pelisarjasta tunnetun ylhäältäpäin kuvatun liikkumisen Wizardry-pelisarjasta tunnettuun ensimmäisen persoonan taisteluun ja käytännössä loi japanilaisen roolipelien lajityypin.[1]

Yhdysvaltalainen nimi juonsi juurensa Dragon Quest -nimen käyttöoikeuskiistoista. Roolipeliyritys SPI julkaisi 1980-luvulla Dragon Quest -roolipeliä, kunnes meni konkurssiin. Yrityksen osti TSR, joka sitten julkaisi sitä vaihtoehtona Dungeons & Dragonsille. Vuonna 2003 Square Enix osti käyttöoikeudet nimeen, ja Dragon Warrior oli historiaa.

Dragon Quest ei ole yhtä suosittu Japanin ulkopuolella, jääden Final Fantasyn ja muiden roolipelisarjojen varjoon. Euroopassa on julkaistu vain pelit Dragon Quest VIII ja Dragon Warrior Monsters.

Dragon Ballin luoja Akira Toriyama on suunnitellut pelisarjan hahmot ja hirviöt, muun muassa sarjan maskotin, Slimen.[1]

Koichi Sugiyama on tunnettu Dragon Questin pelimusiikkisäveltäjänä.

Sarjassa julkaistut pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääsarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spin-off-sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Kalata, Kurt: The History of Dragon Quest Gamasutra. Viitattu 4.7.2017.
  2. Ville Arvekari: Square Enix esitteli Dragon Quest XI:n länsiversiota – katso roolipelilegendan paluun tarinatraileri 11.6.2018. Pelaaja. Viitattu 12.6.2018.
  3. Dragon Quest 12 takes the long-running RPG series down a darker path eurogamer.net. 27.5.2021. Viitattu 31.10.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Dragon Quest.