Slime (Dragon Quest)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Slime on Dragon Quest -roolipelisarjan maskotti, jonka on suunnitellut Akira Toriyama. Slime muistuttaa muodoltaan vesipisaraa, jolla on kaksi silmää ja suuri hymy. Slime esiintyi ensikertaa Dragon Warrior -roolipelissä heikkona vastuksena, ja ensimmäisien vastustajien joukossa, jotka pelaaja tapasi. Slime myös edustaa Enix-puolta Square Enix-yhdistymisessä. Sen vastikkeena toimii chocobo, joka edustaa Squarea. Nämä kaksi olentoa koristavat myös virallista Square-Enix-kauppaa sekä liikkeen ostoskasseja.

Slime-hahmolla on myös omia spinoff-pelejä, joissa se on päähahmona, Slime MoriMori Dragon Quest, joka on ilmestynyt Game Boy Advance:lle. Peliä seurasi Dragon Quest Heroes: Rocket Slime, joka julkaistiin maailmanlaajuisesti Nintendo DS- alustalle. Nämä pelit kertovat Slime-kansasta, jotka ovat älykkäitä, sivistyneitä, mutta myös söpöjä ja omalla tavallaan koomisia.

Erilaiset Slime-tyypit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Normaali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nämä ovat vesipisaran muodossa, varustettuna kahdella silmällä sekä hymyilevällä suulla. Pelaaja kohtaa näitä myös muun kuin sinisen värisenä.

Neste[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nämä näyttävät sulaneilta ja ovat sen vuoksi hieman isompia sekä kestävämpiä kuin normaalit Slimet.

Yhdistelmät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nämä Slimet muodostuvat kolmesta muusta Slimesta, jotka yhdistyvät, jos pelaaja ei voita Slimejä tarpeeksi nopeasti.

Kuningas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuningas-Slimet ovat reilusti suurempia kuin muut Slimet sekä pitävät kruunua päässään.

Metalli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nämä Slimet ovat huomattavasti kestävämpiä kuin muut, vaikeampia löytää sekä juoksevat myös usein karkuun kohdatessaan pelaajan. Hävitessään taistelun nämä antavat pelaajalle huomattavan määrän kokemusta. Metallisia Slimejä on kaikkia edellä mainittuja tyyppejä. Metalliyhdistelmä-Slimet eivät muodostu kolmesta erillisesti Slimestä, vaan pelaaja kohtaa suoraan tämän vihollisen.

Leijuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näillä Slimeillä on lonkerot päänsä alapuolella ja ne leijuvat toimien pääasiassa parantajina, joita jotkut viholliset kutsuvat avukseen taistelussa.