Draconius GO

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Draconius GO
Kehittäjä Elyland LLC
Julkaistu 8. lokakuuta 2017
Lajityyppi lisätty todellisuus
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 3
Alusta Android ja iOS
Hinnoittelutapa ilmaispeli
Jakelumuoto Google Play ja App Store
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Draconius GO on lisätyn todellisuuden mobiilipeli, jonka on kehittänyt ukrainalainen peliyhtiö Elyland LLC. Peli julkaistiin 8. lokakuuta 2017 ladattavaksi Australiassa ja Ukrainassa[1]. Fantasia-aiheisessa pelissä pelaajan tehtävänä on kerätä olentoja, aarteita ja saavuttaa uusia taitoja. Peliä on ladattu 6.11.2017 mennessä 439 000 kertaa[2].

Draconius GO on saanut laajaa huomiota, sillä Pokemon Go:ta kehittävä Niantic on syyttänyt Elylandia tekijänoikeusrikkomuksista. Elylandin mukaan he eivät ole käyttäneet Draconius GO:ssa Nianticin kehittämää koodia tai grafiikkaa, vaan ovat laatineet kaiken itse, minkä vuoksi tekijänoikeusloukkausväitteet ovat Elylandin mukaan perusteettomia.[3][4]

Pelin kehittäjien mukaan Draconius GO luotiin, koska he eivät olleet tyytyväisiä Nianticin tapaan uudistaa Pokemon Go:ta.[5]

Pelin sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Draconius GO:n pelaaminen ja pelissä liikkuminen perustuu GPS:n määrittämään paikkatietoon. Pelin kartta-aineisto pohjautuu OpenStreetMap-palvelun karttoihin. Pelaajan liikkuessa myös pelaajan hahmo liikkuu kartalla.

  • Olennot (Creatures): Pelaajan tehtävänä on kerätä 125 erilaista olentoa käyttäen hyödyksi apuvälineitä. Olentoja voi napata villinä tai hauduttamalla munia, josta ne kuoriutuvat, kun tietty määrä kilometrejä on kävelty. Villejä olentoja napataan heittämällä palloa kohti napattavaa olentoa. Olentoja on olemassa viittä eri tyyppiä: maa, tuuli, vesi, tuli ja arcana.
  • Pelissä on päivittäisiä ja viikoittaisia tehtäviä (Quest), joiden ratkaisemisesta saa palkintoja. Viikoittaisessa aarteenmetsästyksessä pelaaja etsii obeliskeja, joista saa kartan palasia, jotka osoittavat kätketyn aarteen sijainnin. Aarre sijaitsee noin 1-2 kilometrin päässä siitä paikasta, josta pelaaja löysi ensimmäisen kartan palasen. Aarteena on kultainen muna (Golden Egg), joka sisältää harvinaisemman olennon kuin mitä villinä voi löytää.
  • Kaksintaistelu (PvP) Pelaaja voi taistella muita pelaajia vastaan (PvP) sekä pitää hallussaan areenoita ja kirjastoja.
  • Pelissä on kaksi joukkuetta (Team): sininen ja punainen. Pelaaja voi valita joukkueen, kun on edennyt tasolle 5. Valintaa ei voi peruuttaa.
  • Pelin edetessä pelaaja saavuttaa uusia tasoja (Level), minkä johdosta on mahdollisuus napata voimakkaampia olentoja ja esineitä.
  • Artefaktit (Artifacts) ovat harvinaisia esineitä, kuten sormuksia ja suojavarusteita, joita pelaaja voi kantaa yllään. Artefaktit antavat pelaajalle erilaisia etuja.
  • Pelissä voi käyttää taikuutta (Magic).
  • Portaalin (Portal) kautta on mahdollisuus päästä Rift of Arcana -ulottuvuuteen, jossa voi napata erilaisia olentoja kuin normaalista pelitilasta. Rift of Arcana -ulottuvuudesta voi myös löytää Mother Of Dragons -lohikäärmeen, joka voi hauduttaa harvinaisempia munia (Ancient Egg).
  • Pelin sisäisillä ostoksilla (Shop) pelaajan on mahdollisuus hankkia esineitä nopeammin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Welcome to Draconius GO! 8.10.2017. Draconius GO. Viitattu 4.11.2017.
  2. Draconius GO grows to 439,000 downloads across iOS and Android Pokemon GO Hub. 6.11.2017. Viitattu 7.11.2017.
  3. Hurray! Fantastic news! 26.10.2017. Draconius GO. Viitattu 4.11.2017.
  4. Silver, Curtis: Niantic Allegedly Not Pleased That 'Pokémon Go' Lookalike 'Draconius Go' Exists Forbes. 26.10.2017. Viitattu 4.11.2017.
  5. Hey guys! I invite you all to Draconius GO! Reddit. 12.10.2017. DraconiusGO. Viitattu 5.11.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]