Doris Eaton Travis

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Doris Eaton Travis
1920

Doris Eaton Travis (14. maaliskuuta 1904 Norfolk, Virginia, Yhdysvallat11. toukokuuta 2010) oli yhdysvaltalainen Broadway- ja elokuvanäyttelijä. Hän oli Florenz Ziegfeldin Ziegfeld Follies -revyysarjan viimeinen elossa ollut kuorotyttö, niin kutsuttu Ziegfeld girl.

Eaton Travis alkoi 4-vuotiaana opiskella Washington DC:ssä tanssia sisartensa Maryn (k. 1948) ja Pearlin (k. 1958) kanssa. Vuonna 1911 sisaruksilla oli rooli Maurice Maeterlinck fantasianäytelmässä The Blue Bird. Sisarukset jatkoivat teatteriuraansa menestyksellä, ja Doris aloitti yhteistyönsä Ziegfeldin kanssa vuonna 1918. Viimeisen kerran hänet nähtiin tämän revyyssä 1920.

Eaton Travis esiintyi 1920–1930-lukujen saatossa useissa mykkäelokuvissa. Hollywood Music Box Revuessa hän ensiesitti kaksi Nacio Herb Brownin laulua: ”Singin' in the Rainin” ja ”The Doll Dancen”, joista jälkimmäiseen hän kirjoitti myös sanoituksen. 18-vuotiaana hän meni naimisiin itseään kaksi kertaa vanhemman tuottaja Joe Gorhamin kanssa. Avioliitto jäi kuitenkin lyhytikäiseksi, sillä Gorham kuoli alle vuoden sisällä sydänkohtaukseen. Eaton Travesin viimeinen Broadway-show on vuodelta 1932.

Vuonna 1936 Eaton Travisin palkkasi newyorkilainen Arthur Murray Dance Studios, jonka tanssinopettajana hän toimi 32 vuoden ajan. Eaton Travis oli vuoteen 2000 naimisissa Paul Travisin kanssa, mutta hänellä ei ollut lapsia. Pariskunta oli perustanut vuonna 1968 maatilan Normaniin, Oklahomaan. Vuodelta 2006 olevan tiedon mukaan Doris Eaton Travis hoiti tilaa vielä tuolloin.

Eaton Travis valmistui vuonna 1992 cum laudella Oklahoman yliopistolta, ja hänestä tehtiin Oaklandin yliopiston kunniatohtori vuonna 2004. Yli 65 vuoden tauon jälkeen hän hoiti vuonna 1999 pienen roolin Man on the Moonissa. Lauren Redniss on julkaissut Eaton Travisista elämäkerran Century Girl: 100 Years in the Life of Doris Eaton Travis, Last Living Star of the Ziegfeld Follies.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Doris Eaton Travis.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.