Donna Arima

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Donna Ramona Orvokki Arima (o.s. Vainikainen, 2. kesäkuuta 1934 Helsinki31. lokakuuta 2020 Helsinki)[1] oli suomalainen iskelmä- ja jazz-laulaja.

Ariman vanhemmat olivat sirkustaiteilijoita, ja myös Donna esiintyi nuorena vanhempiensa kanssa sirkuksessa ja tivoleissa. Arima opiskeli laulua 1950- ja 1960-luvuilla Eero Wäreen, Olavi Nybergin ja Martta Tigerin johdolla. Vuonna 1957 hän osallistui Koiton iskelmälaulukilpailuun, jonka päätuomarina toimi Georg Malmstén. Arima voitti kilpailun sekä tuomariston että yleisön äänestyksellä. Vuonna 1958 Arima voitti myös Helsingissä järjestetyn kupletti- ja iskelmälaulukilpailun ulkomaisen sarjan Suomen mestaruuden.

Ammattimaisen laulajanuran Arima aloitti Olavi Stillmanin orkesterissa ja sen jälkeen solistina Ossi Aallon orkesterissa. Hän esiintyi 1960-luvulla myös Saksassa Mario Weberin johtaman orkesterin kiertueella. Suomen televisiossa Arima esiintyi Tesvision Laiva on lastattu -ohjelmassa.

Arima levytti uransa aikana parikymmentä laulua, joista suosituimpiin kuuluivat muun muassa Kauko Käyhkön säveltämä Tunturisatu ja Ossi Aallon orkesterin kanssa levytetty Kuun lumoissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuolinilmoitus, Helsingin Sanomat 29.11.2020, s. C 17