Do What U Want

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Do What U Want”
Lady Gaga
Singlen ”Do What U Want” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Artpop
 Nauhoitettu  2013; Record Plant Studios, Hollywood, Kalifornia ja PatchWerk Recording Studios, West Midtown, Atlanta, Georgia
 Julkaistu 21. lokakuuta 2013
 Formaatti Digitaalinen lataus
 Tuottaja(t) Lady Gaga, Blair
 Tyylilaji Synthpop
R&B
 Kesto 03.48
 Levy-yhtiö Streamline, Interscope
Lady Gagan muut singlet
Applause
2013
”Do What U Want”
2013
G.U.Y.
2014
R. Kellyn muut julkaisut
My Story
2013
”Do What U Want”
2013
PYD
2013

Do What U Want on yhdysvaltalaisen laulaja-lauluntekijä Lady Gagan kappale hänen kolmannelta, Artpop-studioalbumilta. Kappaleella vierailee myös R. Kelly.[1] Kappaleen sanoittivat Lady Gaga, Paul "DJ White Shadow" Blair, R. Kelly, Martin Bresso ja William Grigahcine. Pätkä "Do What U Wantista" kuultiin ensimmäisen kerran Best Buyn/Beatsin televisiomainoksessa 17. lokakuuta 2013. Kappale tuli varhain saataville iTunes Storeen Artpopin kokojulkaisun edellä. "Do What U Want" julkaistiin albumin toisena singlenä Amazon.comissa 21. lokakuuta 2013.

Blair oli esittänyt "Do What U Wantin" Gagalle kaksi vuotta aiemmin. He kehittelivät ja työstivät kappaletta vuoteen 2013 asti, jolloin kappale lopulta lisättiin Artpopin kappalelistalle Kellyn esittämien vokaalien lisäämisen jälkeen. Musikaalisesti se on synthpop ja R&B-kappale, joka sisältää 80-luvun sykkiviä syntikoita ja elektronisen sävelen. Sanoituksiltaan kappale on suoraviivainen ja siinä Gaga selittä hänen ilmapiirissä oleville vihollisilleen, että hänen ajatuksensa, unelmansa, ja tunteensa ovat omia, siitä huolimatta vaikka kuka tahansa tekisi jotain hänen vartalollaan tai sanoo siitä jotain.

Single vastaanotettiin suosiolla julkaisunsa jälkeen, kriitikkojen kehuessa kappaleen yksinkertaisuutta 80-luvun tyylisellä tuotannolla sekä kaupallisella vetovoimalla. Jotkut vertailivat Gagan sanoituksia Tina Turneriin sekä Christina Aguileraan. Se listattiin Rolling Stonen "100 Best Songs Of 2013"-listan 17. sijalle.[2] Britanniassa "Do What U Want" vaikutti kelvottomalta Britannian singlelistalle pääsemisen osalta ennen Artpopin julkaisemista. Kappale pääsi korkeimmillaan Britannian singlelistalla 9. sijalle albumin julkaisun jälkeen. Gaga on esittänyt kappaleesta akustisen version The X Factor UK:n kymmenellä tuotantokaudella. Hän on esittänyt kappaleen myös monissa muissa yhdysvaltalaisissa ohjelmissa, kuten Saturday Night Livessä ja American Music Awards 2013:ssa.

Joulukuussa 2013 Gaga esitti kappaleen Christina Aguileran kanssa yhdysvaltalaissarjan The Voicen finaalijaksossa. Laulajien duettoversio kappaleesta julkaistiin singlenä 1. tammikuuta 2014.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Do What U Want
Tämä musiikkisingleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.