Dmitri Linter

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dmitri Linter Arnold Meren hautajaisissa huhtikuussa 2009.

Dmitri Linter (ven. Дмитрий Линтер, s. 22. marraskuuta 1973) on venäläinen virkamies[1], hän toimi varapuheenjohtajana koordinointikeskuksella Novorossija Moskovassa.[2]. Vuonna 2007 hän oli Pronssisoturi-muistomerkkiä suojelleen Yövartio-liikkeen johtaja Virossa.

Pronssisotilaan siirtämiseen liittyvien mielenosoitusten aikana huhtikuussa 2007 Linter oli yksi 27:stä tutkintavankeuteen vangitusta. Myös hänen avustajansa Yövartioliikkeessä Maksim Reva pidätettiin. Venäjän liittoneuvoston puhemies Sergei Mironov vaati Linterin vapauttamista. Virossa vieraillut Leonid Slutskin johtama duuman parlamenttivaltuuskunta vaati saada tavata Linterin, mutta pyyntöä pidettiin Viron puolesta mahdottomana toteuttaa. Duuman parlamenttivaltuuskunta raportoi matkansa tulokset voitonpäivän jälkeen.lähde? Dmitri Linter on aikaisemmin ollut mukana Viron venäläisessä puolueessa. Hän on ollut ehdokkaana Euroopan parlamentin vaaleissa 2004 ja Riigikogun vaaleissa 2007.

Latvian rajavartiosto otti Linterin kiinni Moskova-Riika -junassa 15. maaliskuuta 2009, jossa hän oli matkalla Riikaan Tulevaisuus ilman fasismia -konferenssiin (venäjäksi "Будущее – без нацизма"). Koska hänellä oli ollut vain yksikertaviisumi Venäjälle, ei häntä voitu palauttaa junassa Moskovaan, vaikka Linterin mukaan latvialaiset väittivät, että hänellä on vielä kerran mahdollisuus matkustaa Venäjälle. Linter ei ole Venäjän federaation kansalainen.[3][4][5][6][7]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]