Dick Miller

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dick Miller vuonna 1959.

Richard "Dick" Miller (25. joulukuuta 1928 Bronx, New York30. tammikuuta 2019[1]) oli yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän opiskeli City College of New Yorkissa ja Columbian yliopistossa.

Miller aloitti uransa 1950-luvulla ohjaaja-tuottaja Roger Cormanin elokuvissa. Hänen tunnetuimpia roolejaan on Walter Paisleyn rooli Cormanin ohjaamassa kulttiklassikossa A Bucket of Blood.[2]

Miller näytteli yli 60 vuotta kestäneen uransa useiden tunnettujen ohjaajien elokuvissa. Hän teki useita kertoja yhteistyötä muun muassa James Cameronin, Ernest Dickersonin, Martin Scorsesen ja John Saylesin kanssa. Miller näytteli melkein jokaisessa Joe Danten elokuvassa, muun muassa elokuvissa Piraija, Ulvonta ja Gremlins – riiviöt. Muita hänen elokuviaan ovat Rock ’n’ Roll High School, Terminator – tuhoaja ja Lötköjen yö.[2] Hän vieraili myös Star Trek -televisiosarjassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://dickmiller.net/biography.htm
  2. a b Nickolai, Nate: Dick Miller, ‘Gremlins’ and ‘Terminator’ Actor, Dies at 90 Variety. 30.1.2019. Variety Media LLC. Viitattu 31.1.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.