Devon Sawa

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Devon Sawa
With Devon Sawa at Universal Citywalk.jpg
Syntymäaika 7. syyskuuta 1978 (ikä 36)
Syntymäpaikka Flag of Canada.svg Vancouver, Brittiläinen Kolumbia
Aktiivisena 1992–
Oikea nimi Devon Edward Sawa
Ammatti näyttelijä
Merkittävät roolit

Eric Brady
(Päivien viemää)

Owen Elliot
(Nikita)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Palkinnot

Best Performance by a Younger Actor (2001, Final Destination)

Ehdokkuudet

Best Performance in a TV Movie/Mini-Series – Young Actor (1997, Night of the Twisters)
Best Performance by a Younger Actor (2000, Idle Hands)
Favorite Actor – Horror (2001, Final Destination)

Devon Edward Sawa (s. 7. syyskuuta 1978) on kanadalainen Saturn-palkittu näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten rooleistaan elokuvissa Little Giants ja Final Destination – viimeinen määränpää.

Biografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sawa syntyi Vancouverissa kodinhoitaja Joycelle ja jäähdytysmekaanikko Edward Sawalle. Hänellä on kaksi sisarusta. Hänen isänsä on puolalainen ja äitinsä "vähän kaikkea".

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sawa aloitti uransa vuonna 1992 lasten toimintalelujen tiedottajana[[Malline:|selvennä]] ja hänen näyttelijän uransa kehittyi nopeasti 1990-luvulla. Hän esiintyi päärooleissa elokuvissa Little Giants , Casper, Now and Then, Wild America, Idle Hands, ja Final Destination – viimeinen määränpää. 2000-luvulla hän esiintyi Eminemin ja Didon esittämän Stan-kappaleen musiikkivideolla Stanin roolissa. Sawa on jatkanut tasaisesti työtä yksittäisten elokuvien parissa, kuten Extreme Dating, Devil's Den, ja Creature of Darkness. Vuonna 2011 Sawa vieraili draamasarjassa Nikita, jossa hänen oli tarkoitus esittää Owen Elliot- nimistä hahmoa neljän jakson ajan. Hahmo kuitenkin jäi pysyväksi sarjaan ja Devon näytteli Owenia sarjan viimeiseen neljänteen tuotantokauteen asti. Hän myös liittyi elokuvien 388 Arletta Avenue ja The Sibling näyttelijäkasteihin.