Dethleffs

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dethleffs on saksalainen matkailuautojen ja matkailuvaunujen valmistaja. Yritys sijaitsee eteläsaksalaisessa Isnyn kaupungissa. Dethleffs-merkin lisäksi valikoimaan kuuluvat Sunlight-matkailuautot ja -vaunut sekä Globecar-retkeilyautot. Suomessa Dethleffs-matkailuajoneuvoja on myyty vuodesta 1986, maahantuojana Tapani Uoti & Co.[1] Vuonna 2015 Dethleffs oli Adrian jälkeen Suomen toiseksi eniten myyty matkailuautomerkki, kolmantena saman konsernin Sunlight. Matkailuvaunuissa Dethleffs-merkki oli neljänneksi eniten myyty, edellään Hobby, Kabe ja Adria.[2]

Yrityksen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dethleffs KG perustettiin vuonna 1832, jolloin sen toimiala oli härkäpiiskojen valmistus ja myynti. Vuonna 1931 yhtiön omistaja Arist Dethleffs rakensi ensimmäisen Wohnautoksi kutsumansa matkailuvaunun, jotta voisi ottaa perheensä mukaan myyntimatkoilleen. Kiinnostus matkailuvaunuja kohtaan heräsi ja yritys alkoi valmistaa niitä myös myyntiin. Vuonna 1956 härkäpiiskojen valmistuksesta luovuttiin lopullisesti ja samalla matkailuvaunujen valmistuksessa siirryttiin sarjatuotantoon. Ensimmäinen matkailuauto tuotiin markkinoille 1983[1].

Hymer, Eriba, Dethleffs ja T.E.C (nykyinen LMC) yhdistyivät vuonna 1980. Hymer ja Dethleffs perustivat Capron Ltd:n, joka valmistaa Carado- ja Sunlight-merkkisiä matkailuautoja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Paajanen, Juha: Dethleffs imago ja matkailuajoneuvon hankintaan vaikuttavat tekijät, s. 21. Satakunnan ammattikorkeakoulu, liiketalouden koulutusohjelma, 2011. Opinnäytetyö verkossa (PDF) (viitattu 22.3.2019).
  2. Saastamoinen, Jukka: Tilasto paljastaa karavaanareiden suosikin Kauppalehti. 22.1.2016. Viitattu 22.3.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.