Desperados 2: Cooper’s Revenge

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Desperados 2: Cooper’s Revenge
Kehittäjä Spellbound Entertainment
Julkaisija Atari
Jakelija THQ Nordic, Steam, Humble Store ja GOG.com
Suunnittelija Armin Gessert
Pelisarja Desperados
Julkaistu 2006
Lajityyppi reaaliaikainen strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 12
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto DVD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Desperados 2: Cooper’s Revenge on Spellbound Entertainmentin kehittämä ja Atarin vuonna 2006 julkaisema reaaliaikainen strategiapeli, joka on jatko-osa Desperados: Wanted Dead or Alivelle.

Peli on jakanut pelaajien mielipiteitä muun muassa siksi, että pelattavuus on saattanut olla monille vaikeaa oppia. Pelille on myös julkaistu jatko-osa nimeltä Helldorado.

Jatko-osa on grafiikoiltaan täysin kolmiulotteinen. Pelissä on myös uusi intiaanihahmo, Hawkeye. Peliä voi pelata joko lintuperspektiivistä tai kolmannesta persoonasta.

Pelissä on tavoitteena päästä tehtäviä läpi usein hyvin haastavissa kentissä. Ideana ei tässä ole suora rynnäkkö, vaan tarkkaan suunniteltu taktiikka. Pelissä on viisi eri aluetta.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaisella pelin sankarilla on tiettjä erikoistaitoja.

  • John Cooperilla on puukko, jolla hän voi äänettömästi puukottaa viholliset kuoliaaksi. Puukon heittäminen on myös mahdollista. Hänellä on myös musiikkia soittava taskukello, jolla voi houkutella vihollisia etsimään musiikin lähdettä. Cooperilla on myös Colt-pistooli.
  • Arthur McCoy (Doc) on lääkäri ja hänellä on pitkälle kantava Buntline-pistooli, sekä mahdollisuus parantaa haavoittuneita ystäviään. Hänellä on lääkärinlaukussaan kiikaritähtäin ja erikoisvalmisteisia panoksia, joilla hän voi koota pistoolistaan tarkan ja pitkänkantaman tarkkuuskiväärin. Hänellä on myös heitettäviä tainnutuskaasupulloja.
  • Kate O’Hara, pelin ainoa nainen kuudesta sankarista ja John Cooperin tyttöystävä, voi vietellä vihollisia mukaansa. Vietellyt viholliset seuraavat häntä tai he tappelevat hänestä. Hänellä on puuteria, jota hän voi puhaltaa vihollistensa kasvoille sokastakseen heidät ja hän voi herättää huomiota näyttelemällä pyörtyvänsä. Hänellä on myös tuliaseena kolmipiippuinen Derringer.
  • Samuel Williams on pelin räjähdeasiantuntija. Hänellä on heitettäviä dynamiittipötköjä ja dynamiittipakkaus, jolla voi räjäyttää rakennuksia, esteitä yms.. Sam voi jättää maahan nitroglyseriinillä täytettyjä purkkeja, jotka räjähtävät niitä ampumalla tai vihollisen potkaistessa niitä. Tuliaseena hänellä on Winchester-kivääri.
  • Pablo Sanchez on vahva meksikolainen bandiitti. Hänen aseenaan on kaksipiippuinen katkaistu haulikko. Muina varusteita hänellä on karhunraudat (jonka Sanchez voi jättää maahan ja jos vihollinen astuu siihen hän kuolee), tequila-pullo (alkoholijuoma, jolla viholliset juottavat itsensä humalaan tai vihollisjoukko taistelee pullosta), ja mahdollisuus heittää kiviä. Joskus Pablo saa käsiinsä Gatling-konekiväärin (tehokas sarjatuliase).
  • Hawkeye on White Wolf-intiaaniheimon päällikön poika. Aseina hänellä on Tomahawk-kirves, jousipyssy ja taitoina sotahuuto ja haavoittuneiden ystäviensä parannus.

John, Sanchez ja Hawkeye osaavat kantaa kuolleita tai pyörtyneitä hahmoja (vihollisia, siviilejä ja sankareita), mutta Doc, Kate ja Sam osaavat sitoa pyörtyneitä (vihollisia ja siviilejä).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.