David Poile

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

David Poile (s. 14. helmikuuta 1950 Toronto, Ontario, Kanada[1]) on yhdysvaltalainen entinen jääkiekkoilija ja nykyinen Nashville Predatorsin toimitusjohtaja.

Poile on toiminut GM:n virassa Nashvillessä vuodesta 1997 lähtien, ja on toistaiseksi seurahistorian ainoa GM.[1] Vuosina 1982–1995 Poile toimi samassa virassa Washington Capitalsin organisaatiossa.

Yhdysvaltain maajoukkueen managerina Poile on toiminut kaksissa MM-kilpailuissa sekä vuoden 2014 talviolympialaisissa. Lisäksi hän on ollut apulaismanagerina kolmissa MM-kilpailuissa ja vuoden 2010 talviolympialaisissa.

Peliura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omalla peliurallaan Poile pelasi kolme ottelua AHL-farmiliigan Rochester Americansissa. Hänen pelipaikkansa oli keskushyökkääjä.[1]

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poilen isä, Bud Poile, oli entinen jääkiekkoilija, valmentaja ja GM. Hänet valittiin vuonna 1990 Hall of Fameen. Lisäksi hänen setänsä Don Poile pelasi 1950-luvulla 66 NHL-ottelua Detroit Red Wingsissä.

Poile voitti vuonna 2001 Lester Patrick Trophyn merkittävästä jääkiekon hyväksi tehdystä työstä. Hänen isänsä oli voittanut kyseisen palkinnon 12 vuotta aiemmin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c David Poile Elite Prospects. Everysport Media Group AB. (englanniksi) Viitattu 19.5.2015.