Dave Lepard

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dave Lepard
Syntynyt 28. toukokuuta 1980
Kotoisin Uppsala
Kuollut 20. tammikuuta 2006 (25 vuotta)
Ammatit muusikko
Soittimet laulu, kitara
Yhtyeet Crashdïet

Dave Lepard (oik. David Roberto Hellman, 28. toukokuuta 198020. tammikuuta 2006 Uppsala) oli ruotsalaisen Crashdïet-nimisen sleazerock-yhtyeen laulaja ja kitaristi.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1990-luvun puolivälissä Dave oli vanhanaikaisen death-metalyhtyeen Warpathin laulaja ja soitti Charangoa. Hän perusti yhtyeen nimeltä Crashdïet vuonna 2000, mutta vuonna 2002 yhtye hajosi ja hän päätti jatkaa uuden kokoonpanon kanssa. Heidän musiikkinsa sai vaikutteita 1980-luvun glam/sleazerock-yhtyeistä kuten Mötley Crüe ja Guns N' Roses, ja yhtye sai kulttimaineen etenkin Ruotsissa.

Crashdïet julkaisi neljä singleä debyyttialbumiltaan Rest In Sleaze. Hittejä Ruotsissa olivat: ”Riot In Everyone”, ”Breakin' The Chainz”, ”Knokk 'Em Down” sekä ”Its A Miracle”. Lepard teki kaikki yhtyeen kappaleiden tekstit. Sävellykset hän teki yhdessä soolokitaristi Martin Sweetin kanssa.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Masennuksesta kärsinyt Lepard löydettiin kotoaan Uppsalasta itsemurhan tehneenä 20. tammikuuta 2006.

Crashdïetin muut jäsenet basisti Peter London, kitaristi Martin Sweet sekä rumpali Eric Young julkaisivat seuraavanlaisen ilmoituksen nettisivuillaan: ”Tunnemme että haluamme jatkaa Crashdïetin kanssa, sillä se pitäisi Daven hengen elossa pitkän pitkän aikaa. Olisi häpeäksi olla julkaisematta tätä viestiä maailmanympäri ja antaa heidän tietää miltä oikean musiikin pitäisi kuulostaa!”

Crashdïet kertoi 22. tammikuuta 2007 hankkineensa uuden laulajan, suomalaisen H. Olliver Twistedin.

Lepardin äiti Lisbeth Hellman on perustanut stipendirahaston, josta pohjoismaiset yhtyeet voivat hakea taloudellista tukea uransa edistämiseen. Lepardin muistoksi on perustettu jokavuotinen Rest In Sleaze Festival nimeä kantava festivaali, joka järjestettiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.