Darío Silva

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dario Debray Silva Pereira (s. 2. marraskuuta 1972, Treinta y Tres, Uruguay) on uruguaylainen entinen jalkapalloilija, joka pelasi hyökkääjänä. Silva pelasi Uruguayn maajoukkueessa 46 ottelua tehden niissä 14 maalia. Hän siirtyi sivuun maajoukkuetehtävistä, kun Uruguay karsiutui vuoden 2006 maailmanmestaruuskilpailuista.

Silva aloitti uransa vuonna 1991, jolloin hän liittyi Defensoriin. Sieltä hän siirtyi Peñaroliin ja edelleen Cagliariin, jossa hän sai lempinimekseen "sa pibinca". Se on sardinkielinen sana kiusankappaleelle. Lempinimi tulee hänen vimmatuista, mutta tehottomista yrityksistä päästä puolustuslinjan läpi. Seuraavaksi hän pelasi Espanyolissa, Málagassa ja Sevillassa. Kahden kauden jälkeen Primera Divisiónin Sevillassa, hän päätti purkaa viimeisen vuoden hänen sopimuksestaan, koska hän haivaitsi ettei hän ollut uuden managerin (Joaquín Caparrós) suosiossa. Hän liittyi Portsmouthiin ilmaisella siirrolla vuonna 2005. Portsmouthin kanssa hän kirjoitti kahden vuoden sopimuksen. Hän teki kolme maalia 15 pelaamassaan alkukauden pelissä, mutta loukkasi nilkkansa ja purki sopimuksensa 14. helmikuuta 2006.

Silvan peliura loppui traagisesti, kun hän joutui auto-onnettomuuteen 24. syyskuuta 2006. Hän ajoi Uruguayn Montevideossa lyhtypylvästä päin ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Hän sai pienen kolhun päähänsä ja jalkaansa sellaisen tällin, että hänen toinen jalkansa jouduttiin amputoimaan polvesta alaspäin.

Silva aikoo palata takaisin jalkapallon pariin valmentajana. Huhut kertovat myös, että hän kilpailisi vuoden 2012 kesäolympialaisissa soudussa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.