Danny Higginbotham

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Danny Higginbotham Gibraltarin paidassa vuonna 2014.

Daniel John "Danny" Higginbotham (s. 29. joulukuuta 1978 Manchester) on englantilainen seuratasolla uransa päättänyt jalkapalloilija. Vasenjalkaisen Higginbothamin pelipaikka on keskuspuolustaja. Hän on 185 senttimetriä pitkä. Vaikka hän ei pelaa enää seuratasolla, hän kuuluu silti Gibraltarin jalkapallomaajoukkueeseen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Higginbotham on Manchester Unitedin kasvatti. Vuosina 1997-2000 hän pelasi liigassa seuran joukkueessa vain neljä ottelua ja vietti vuodet 1998-1999 lainassa Unitedin belgialaisessa yhteistyöseurassa Royal Antwerp FC:ssä. Hän siirtyi vuonna 2000 Valioliigan Derby Countyyn. Hän pelasi seurassa kolme kautta, joista kaksi ensimmäistä Valioliigassa ja viimeisen Mestaruussarjassa. Tammikuussa 2003 hän siirtyi Southampton FC:hen, joka pelasi tuolloin Valioliigassa. Southamptonia Higginbotham edusti neljä kautta, joista viimeinen kului jälleen Mestaruussarjassa. Kesäkuussa 2006 Higginbotham siirtyi Mestaruussarjan Stoke Cityyn. Hän pelasi seuran jokaisen pelin sarjassa ja siirtyi vasta kauden jälkeen Valioliiga-seura Sunderland AFC:n joukkueeseen. Sunderlandiakin Higginbotham edusti vain kauden, ennen kuin palasi kesällä 2008 takaisin Valioliigaan nousseeseen Stokeen. Stokea hän edusti vuoteen 2013 asti, mutta kävi välillä lainassa Nottingham Forestissa ja Ipswich Townissa. Tammikuussa 2013 Higginbotham siirtyi Stokesta Ykkösliigan Sheffield Unitediin, jossa hän pelasi kauden loppuun. Seurajoukkueuransa viimeisen kauden Higginbotham vietti sekä Chester FC:ssä että Altrincham FC:ssä, kunnes ilmoitti uransa päättymisestä tammikuussa 2014.

Englantilainen Higginbotham sai luvan edustaa maajoukkuetasolla UEFA-jäsenyyden vuonna 2013 saanutta Gibraltaria isoäitinsä kautta. Ensimmäisen kerran hän pelasi Gibraltarin jalkapallomaajoukkueessa marraskuussa 2013 Gibraltarin ensimmäisessä virallisessa ottelussa Slovakiaa vastaan. Hänet valittiin pelissä ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.