Damn Small Linux

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Damn Small Linux
DSL:n versio 3.0
DSL:n versio 3.0
Kehittäjä John Andrews [1]
Tuoteperhe GNU/Linux
Toiminnallinen tila Seisokki
Viimeisin vakaa versio 4.4.10 (18. marraskuuta, 2008)
Ytimen tyyppi Monoliittinen
Lähdekoodimalli avoin lähdekoodi
Lisenssi GNU GPL
Aiheesta muualla
www.damnsmalllinux.org

Damn Small Linux on minimaalisen pieni GNU/Linux -käyttöjärjestelmän jakelupaketti, joka on rakennettu Knoppixin pohjalta. Sitä kehitettiin alun perin 2005–2007. DSL on nimensä mukaisesti erittäin pienikokoinen käyttöjärjestelmä, joka on suunniteltu mahtumaan 50 megatavun mini-CD:lle. Kokonsa puolesta se sopii myös erinomaisesti USB-muistille asennettavaksi. DSL on suunniteltu käynnistymään suoraan käytettävältä medialta, kiintolevyä ei tarvita. DSL:n tarkoitus ei ole olla pelkkä pelastustyökalu, vaan käyttökelpoinen minikokoinen työpöytäympäristö. Ikkunamanagerin pystyy versiosta 4.0 lähtien valitsemaan kahden todella kevyen väliltä, JWM ja Fluxbox.

DSL:n kehitys on tällä hetkellä seisokissa ja projektin tulevaisuus on epävarma[1][2][3]. Robert Shingledeckerin (DSL:n merkittävän ohjelmoijan) mukaan hänet 'karkotettiin' projektin parista ja nykyään hän jatkaa työtänsä Tiny Core Linuxin kanssa, joka on kooltaan vain 10MB, jonka hän alun perin loi huhtikuussa 2008.

Ensimmäinen uusi julkaisu sitten vuoden 2007 tehtiin helmikuussa 2024. Uusi DSL perustuu antiX-jakeluun. Sen koko on 681 MB, jonka pitäisi mahtua CD-ROM-levylle, ja asennettuna 3,3 GB. Jakelu on ainoastaan x86-32-alustalle, eli 32-bittisille PC-koneille.[4]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.