Dakar Desert Rally

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dakar Desert Rally
Kehittäjä Saber Porto
Julkaisija Saber Interactive
Jakelija Steam ja Epic Games Store
Pelisarja Dakar-ralli
Julkaistu 4. lokakuuta 2022
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI 3
Alusta Microsoft Windows
PlayStation 4
PlayStation 5
Xbox One, Xbox Series X ja Series S
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu
Oheislaite pad-ohjain, rattiohjain
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dakar Desert Rally on Saber Porton kehittämä ja Saber Interactiven julkaisema erämaaralliaiheinen ajopeli, joka perustuu vuosien 2020, 2021 ja 2022 Dakar-ralleihin. Peli julkaistiin Microsoft Windows-, PlayStation 4- PlayStation 5-, Xbox One- ja Xbox Series X -alustoille.[1]

Pelattavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dakar Desert Rally jatkaa Saberin edellisen Dakar 18 pelin tapaan Dakarin erämaarallia. Pelissä on mukana samat ajoneuvoluokat, autot, moottoripyörät, kuorma-autot, mönkijät ja SSV:t. Pelissä on yhteensä yli 30 rallipätkää, jotka sijoittuvat Saudi-Arabiaan. Mukana on myös Saudi-Arabian erämaarallin kilpailuja, joita kuljettajat ajoivat ennen Dakar-rallia. Peliin on tuotu uutena vaihtuva sää, sekä ralleja, jotka ajetaan kuuman aavikon lisäksi lumella. Edellisessä pelissä oli mahdollista ajaa vain kuivalla ja sateella.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajan aloittaessa uratilan hänellä on mahdollisuus ostaa 500 valuutalla jokin ajoneuvo, jolla hän aloittaa kilpailemisen. Aitojen kuljettajien nimet ja pelaajan omanimi ovat rinnakkain valitessaan haluamansa ajoneuvon. Voittamalla kilpailuja ja ajamalla ne maaliin pelaaja saa tietyn määrän kokemuspisteitä ja valuuttaa, joilla voi ostaa lisää ajoneuvoja.

Ajoneuvojen säätäminen on monipuolisempaa, kuin edeltäjässä Dakar 18. Tällä kertaa voi esimerkiksi autoissa säätää muun muassa rengaspaineet, aurauskulmat ja jousitusta. Ajoneuvojen korjaaminen myös maksaa ennen, kuin aloittaa seuraavaan erikoiskokeen. Aikaisemmassa pelissä se oli ilmaista. Pelissä on myös mahdollista saada palkinnoksi lisää ajoneuvoja, mikäli onnistuu voittamaan tietyn rallin kaikilla viidellä ajoneuvoluokalla.

Lisäosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin Deluxe version myötä saa käyttöön kaksi ajoneuvoa; vuosien 1988 DAF Truck Turbo-Twinin ja Peugeot 405 Turbo 16, sekä tulevia uusia ajoneuvoja ja ralleja.

Ensimmäinen ilmainen lisäosa julkaistiin 22. lokakuuta 2022, johon sisältyy vuosien 2020, 2021 ja 2022 Dakar-rallit.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Dakar Desert Rally Launches October 4 Viitattu 18.8.2022 (englanniksi)
  2. Dakar Desert Rally update for 21 October 2022 steamdb.info Viitattu 23.10.2022 (englanniksi)