DVD Shrink

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
DVD Shrink
DVD Shrink 3.2
DVD Shrink 3.2
Kehittäjä DVD Shrink
Kehityshistoria
Vakaa versio 3.2.0.15 / 2. elokuuta, 2005
Tiedot
Ohjelmistotyyppi kopiointi / siirtokopiointi
Alusta Windows 9x/2000/XP
Lisenssi freeware
Aiheesta muualla
DVD Shrink

DVD Shrink on ilmainen DVD-levyjen kopiointiohjelma, jolla voi saada DVD-elokuvan mahtumaan yhdelle yksikerroksiselle DVD-levylle. Sillä voi valita, mitä tallennetaan, tai jättää pois esimerkiksi valikot, lisämateriaalit, vieraskieliset tekstitykset ja/tai ääniraidat. Lisäksi ohjelma mahdollistaa pakkaustason valinnan DVD-levyn eri osille, esimerkiksi valikoille, itse elokuvalle ja lisämateriaalille. Ohjelma ei suorita pakkausta ollenkaan, jos valitut videomateriaalit mahtuvat kohdelevylle ilman pakkausta. Siirron tietokoneelle voi myös suorittaa kokonaan ilman pakkausta (No Compression), jolloin videoleike on bitintarkasti samanlaatuinen alkuperäisen kanssa.

DVD:n voi joko niin sanotusti siirtokopioida tietokoneelle DVD-tiedostoina (.IFO, .BUP, .VOB) tai ISO tiedostona, tai kopioida suoraan uudelle DVD:lle. Ohjelmalla luodut kopiot voi tehdä valinnan mukaan joko aluekoodittomiksi tai tiettyyn aluekoodiin sidotuiksi. Ohjelmassa voi myös valita, minkä ääniraidan DVD-soitin toistaa oletuksena, vai päättääkö soitin itse minkä raidan se toistaa. Ohjelman kopiointiosa ei kykene murtamaan uusien DVD-levyjen suojauksia, joten epästandardisti suojattujen DVD-levyjen kopiointiin vaaditaan erillinen niin sanottu rippausohjelma.

Ohjelma on englanninkielinen.

Ohjelman nykytila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjelman kehitys on lopetettu yli vuosikymmen sitten, eikä sen valmistaja enää valvo asennusohjelmien oikeellisuutta. Ohjelmalle on perustettu keskustelualueita AV-alaan erikoistuneille keskustelufoorumeille. Foorumeilla jaetaan lisätietoa ohjelman oikeasta asennustavasta sekä asennuspakettien turvallisista latauspaikoista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.