DCSNet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

DCSNet (Digital Collection System Network) on FBI:n Yhdysvalloissa käyttämä ja kehittämä valvontaverkosto, jolla se voi tarkkailla lähes kaikkea maan tele- ja internetviestintää. Järjestelmä seuraa koko ajan kaikkea sähköistä viestintää ja sen avulla salakuuntelu onnistuu helposti ja välittömästi tarpeen vaatiessa. DCSNet yhdistää toisiinsa perinteisissä puhelinkeskuksissa olevat FBI:n salakuuntelutilat, internetpalveluntarjoajien datakytkimet sekä matkapuheluiden tietovirrat. DCSNet-järjestelmällä on oma, internetistä erillään oleva, salattu runkoverkkonsa, jota hallinnoi Sprint-operaattori Yhdysvaltain hallituksen puolesta.

Järjestelmä käyttää valvonnassa ainakin kolmea erityyppistä tiedonkeruukomponenttia. DCS-3000-laite (Red Hook) tallentaa lähtevien ja saapuvien puheluiden puhelinnumerotietoja, mutta ei itse puhelujen sisältöä. DCS-6000-laite (Digital Storm) pystyy poimimaan ja tallentamaan puheluiden ja tekstiviestien sisällön. DCS-5000-laitetta, josta ei ole saatavilla paljoa tietoa, käytetään vakoilijoiden ja terroristien seurantaan.

DCSNet-salakuuntelujärjestelmän avulla FBI kykenee tarkkailemaan ja nauhoittamaan reaaliajassa sähköistä viestintää. Tarvittaessa FBI voi lähettää edelleen tietovirtaa liikkuviin seuranta-autoihin. Helppokäyttöiseksi kuvatun järjestelmän avulla voidaan paikantaa myös reaaliajassa matkapuhelinten karkeat sijainnit. Agentit voivat lähettää järjestelmästä vieraskieliset puhelut tai viestit suoraan kielenkääntäjille.

Suurimman osan järjestelmän tiedoista onnistui hankkimaan Electronic Frontier Foundation oikeusteitse Freedom of Information Act -lain perusteella.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]