D.Gray-man

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
D.Gray-Man
ディー・グレイマン
('D Greyman')
Genre toiminta, fantasia
Manga
Tekijä Katsura Hoshino
Julkaisija Japani Shueisha
Yhdysvallat Kanada Yhdistynyt kuningaskunta Viz Media
Sarjajulkaisulehti Weekly Shōnen Jump (2004-2009)

Jump SQ (2009-jatkuva)

Ensimmäinen painatus 31. toukokuuta 2004 – Jatkuva
Kirjojen lukumäärä 28 (jatkuva)
TV-anime
Ohjaaja Osamu Nabeshima
Studio TMS Entertainment
Lähetyskanavat Japani TV Tokyo, Animax
Alkuperäinen lähetyskierros 3. lokakuuta 200630. syyskuuta 2008
Jaksojen määrä 103

D.Gray-man (ディー・グレイマン) on japanilainen mangasarjakuva, jonka on kirjoittanut ja piirtänyt Katsura Hoshino. Sarja kertoo Allen Walker -nimisestä pojasta, joka on osa Excorcist-järjestöä. Järjestön tarkoitus on hyödyntää ikivanhaa Innocence-nimistä ainesta taistelussa Millennium Earlia ja hänen demonista akuma-armeijaansa vastaan. Useat hahmot ja niiden hahmosuunnittelut ovat peräisin joistakin Katsura Hoshinon aikaisemmista töistä ja projekteista, kuten Zone:sta ja Continue:sta sekä hänen avustajiltaan.

Mangaa alettiin julkaista sarjana vuonna 2004 Shueishan julkaisemassa Weekly Shōnen Jump -lehdessä osana heidän Jump Comics -julkaisuaan, ja siihen mennessä 19 valmista numeroa oli julkaistu. Viikoittain julkaistavasta sarjasta tehtiin kuukausittain julkaistava joulukuussa 2009, kun se aloitti ilmestymisen Jump Square:ssa. Lisäksi sarjasta on Kaya Kizakin tekemä Spin off -novellisarja nimeltään D.Gray-man Reverse, mikä syventää useiden hahmojen taustoja. 4. elokuuta alkaen 2009 Viz Media on julkaissut ensimmäiset neljätoista osaa Yhdysvalloissa. Mangan pohjalta on myös tehty 103-jaksoinen animesarja, jota esitettiin 3. maaliskuuta 2006 – 30. syyskuuta 2008 välisenä aikana Japanissa. Videopelejä, korttipeli ja useita muita oheistuotteita on tehty sarjaan perustuen.

Mangasarjasta on tullut yksi Shueishan parhaiten myyvistä sarjoista. Sen toisen julkaisuviikon aikana sarjan 15. osa listattiin toiseksi parhaiten myyneeksi mangaksi Japanissa. Vaikkakin suurin osa kriitikoista vertasi sitä muihin saman genren sarjoihin, sitä ylistettiin originaaleista hetkistä ja hyvin kehitetyistä hahmoista ja heidän persoonallisuuksistaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]