Courage the Cowardly Dog

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Courage the Cowardly Dog
CouragetheCowardlyDog.jpg
Tyyli Piirrossarja, komedia, musta huumori, kauhukomedia
Kestoaika 22 min
Luoja(t) John R. Dilworth
Pääosissa Marty Grabstein
Thea White
Lionel G. Wilson
Simon Prebble
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Cartoon Network
Esitetty 12. marraskuuta 1999 – 22. marraskuuta 2002
Tuotantokausia 4
Jaksoja 52
Tuotanto
Tuottaja(t) Robert Winthrop
Vastaava(t) tuottaja(t) John R. Dilworth
Ohjaaja(t) John R. Dilworth
Käsikirjoittaja(t) John R. Dilworth
David Steven Cohen
William Hohauser
Craig Shemin
Allan Neuwirth
Gary Cooper
Tuotantoyhtiö(t) Cartoon Network Studios
Stretch Films
Palkinnot
Voitetut Annie (2000)
Golden Reel (2001)
Ehdokkuudet Golden Reel (2000, 2003)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Courage the Cowardly Dog on yhdysvaltalainen Annie-palkittu piirrossarja, jonka tuottivat Cartoon Network Studios ja Stretch Films ja luonut John R. Dilworth. Sarjan juoni keskittyy antropomorfismiseen koiraan, Courageen, joka asustaa maatalossa omistajiensa Muriel ja Eustace Baggen luona. Kolmikko asuu Kansasin osavaltion kuvitteellisessa kaupungissa Nowhere, jossa tapahtuu ajoittain kummia tapauksia.

Sarjaa esitettiin Yhdysvalloissa vuosien 1999-2002 aikana yhteensä 52 jakson verran neljän tuotantokauden ajan. Sarjaa esitettiin ensimmäisen kerran Suomessa maksullisella Cartoon Networkilla lokakuussa 2000.

Sarja sai alkunsa alun perin myös sarjan luoneen John R. Dilworthin lyhytanimaatiosta "The Chicken from Outer Space".[1]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Courage on pelokas koira, joka asuu Nowheressa, Kansasissa omistajiensa lemmikkinä. Hänet hylättiin pentuna, kun vanhempansa lähetettiin ulkoavaruuteen. Sittemmin Muriel niminen vanha nainen adoptoi koiran. Hänen aviomiehensä Eustace ei kuitenkaan kohtele koiraa oikein ja jatkuvasti valittaa ja kiusaa tätä. Ironisesti koira sai nimekseen Courage (suom. Rohkeus), mutta pelokkuudestaan huolimatta hankalan paikan tullen hän tekee kaikkensa pelastaakseen omistajansa. Courage on lisäksi erittäin sisukas ja päättäväinen. Useimmiten sarjan aikana Courage loukkaantuu usein todella vakavasti, mutta selviää päättäisyydellään tai tuurilla. Courage käyttää myös sarjan aikana apunaan tietokonettaan, josta hän selvittää erinäisiin vaikeisiin kysymyksiin vastauksia.
  • Muriel Bagg on kiltti ja ylipainoinen skotlantilainen nainen, joka otti Couragen huostaansa kadulta. Muriel viettää usein aikaansa kutoen tai tekemässä muita kotitöitä, kuten ruuan laittoa. Sarjan aikana Muriel käyttäytyy harvoin väkivaltaisesti, mutta tarpeen tullen hän lyö Eustacea kaulimella, kun hän kiusaa heidän koiraansa Couragea.
  • Eustace Bagg tunnetaan sarja aikana myös nimellä the Farmer. Hän on useimmiten kärttyisä ja itsekäs raha-ahne vanha mies, joka on yleensä kiinnostunut vain omista asioistaan. Eustace ei juuri koskaan sano kenestäkään hyvää, vaan yleensä valittaa jokaiselle, kuten vaimolleen Murielille muun muassa ruuasta tai haukkuu koiraansa. Siitä huolimatta koira päätyy pelastamaan Eustacen, joka joutuu usein pulaan ahneudensa vuoksi. Eustacen kärttyisyys johtuu lähinnä huonoista kotioloista ja erityisesti äidistään, joka on tyytymätön poikaansa, eikä pidä häntä tosimiehenä.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Marty Grabstein  … Courage  
 Thea White  … Muriel  
 Lionel G. Wilson  … Eustace  
 Simon Prebble  … tietokone  
 Billie Lou Watt  … Eustacen äiti  
 Paul Schoeffler  … Dr. Vindaloo  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Courage the Cowardly Dog Pop Matters Viitattu 4.7.2010 (englanniksi)