Courage the Cowardly Dog

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Courage the Cowardly Dog
Tyyli Piirrossarja, komedia, musta huumori, kauhukomedia
Kestoaika 22 min
Luoja(t) John R. Dilworth
Pääosissa Marty Grabstein
Thea White
Lionel G. Wilson
Simon Prebble
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Cartoon Network
Esitetty 12. marraskuuta 1999 – 22. marraskuuta 2002
Tuotantokausia 4
Jaksoja 52
Tuotanto
Tuottaja(t) Robert Winthrop
Vastaava(t) tuottaja(t) John R. Dilworth
Ohjaaja(t) John R. Dilworth
Käsikirjoittaja(t) John R. Dilworth
David Steven Cohen
William Hohauser
Craig Shemin
Allan Neuwirth
Gary Cooper
Tuotantoyhtiö(t) Cartoon Network Studios
Stretch Films
Palkinnot
Voitetut Annie (2000)
Golden Reel (2001)
Ehdokkuudet Golden Reel (2000, 2003)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Courage the Cowardly Dog on yhdysvaltalainen Annie-palkittu piirrossarja, jonka tuottivat Cartoon Network Studios ja Stretch Films ja luonut John R. Dilworth. Sen juoni keskittyy Kansasin osavaltiossa Nowheressa asuviin antropomorfismiseen koiraan, Courageen, sekä tämän omistajiin Murieliin ja Eustaceen, jotka joutuvat paranormaaleihin tai yliluonnollisiin seikkailuihin. Sarja on tunnettu erityisen synkästä, ja surrealistisesta huumoristaan ja ilmapiiristään.

Sarjaa esitettiin Yhdysvalloissa vuosien 1999-2002 aikana yhteensä 52 jakson verran neljän tuotantokauden ajan. Sarjaa esitettiin ensimmäisen kerran Suomessa maksullisella Cartoon Networkilla lokakuussa 2000.

Sarja sai alkunsa alun perin myös sarjan luoneen John R. Dilworthin lyhytanimaatiosta "The Chicken from Outer Space".[1]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Courage on pelokas koira, joka asuu Nowheressa, Kansasissa omistajiensa lemmikkinä. Hänet hylättiin pentuna, kun tämän vanhemmat lähetettiin ulkoavaruuteen. Sittemmin Muriel-niminen nainen adoptoi koiran. Hänen aviomiehensä Eustace ei kuitenkaan kohtele koiraa oikein ja toistuvasti kiusaa tätä. Ironisesti koira sai nimekseen Courage (suom. Rohkeus), mutta pelokkuudestaan huolimatta hankalan paikan tullen hän tekee kaikkensa pelastaakseen omistajansa. Courage on lisäksi erittäin sisukas ja päättäväinen. Useimmiten sarjan aikana Courage loukkaantuu usein todella vakavasti, mutta selviää päättäväisyydellään, tai tuurilla. Hahmo tunnetaan myös tavaramerkistään, jolloin tämä huutaa kauhuissaan näyttäen hampaansa, jota nähdään joka jaksossa. Courage käyttää myös sarjan aikana apunaan tietokonetta, josta hän selvittää erinäisiin vaikeisiin kysymyksiin vastauksia.
  • Muriel Bagg on kiltti ja ylipainoinen skotlantilainen nainen, joka otti Couragen huostaansa kadulta. Muriel viettää usein aikaansa kutoen tai tehden muita kotitöitä, kuten ruoanlaittoa. Sarjan aikana Muriel käyttäytyy harvoin väkivaltaisesti, mutta tarpeen tullen hän lyö Eustacea kaulimella, mikäln hän kiusaa Couragea.
  • Eustace Bagg, tunnetaan sarjassa myös nimellä The Farmer (suom. Maanviljelijä), on useimmiten kärttyisä ja itsekäs rahanahne vanha mies. Eustace ei juuri koskaan sano kenestäkään hyvää, vaan usein valittaa jokaiselle, kuten vaimolleen Murielille mm. ruoasta tai haukkuu koiraansa. Siitä huolimatta koira päätyy pelastamaan Eustacen, joka joutuu usein pulaan ahneudensa vuoksi. Eustacen kärttyisyys johtuu lähinnä huonoista kotioloista ja erityisesti äidistään, joka on tyytymätön poikaansa, eikä pidä häntä "tosimiehenä".

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Marty Grabstein  Courage  
 Thea White  Muriel  
 Lionel G. Wilson  Eustace  
 Simon Prebble  tietokone  
 Billie Lou Watt  Eustacen äiti  
 Paul Schoeffler  Dr. Vindaloo  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Courage the Cowardly Dog Pop Matters Viitattu 4.7.2010 (englanniksi)