Contender 4

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Contender - Haastaja
The Contender 4
784 contender the 468.jpg
Tyyli Tosi-TV, urheilu
Kestoaika 60 min jaksoja
Pääosissa Tony Danza
16 ammattilaisnyrkkeilijää
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko

Yhdysvaltain lippuNBC,ESPN,Versus

Suomen lippu JIM
Esitetty 7.3.2005 – Jatkuu edelleen
Jaksoja 12
Tuotanto
Tuottaja(t) Sylvester Stallone

Contender 4 on yhdysvaltalainen nyrkkeilyn tosi-tv-ohjelma. Toisin kuin edellisinä kausina, juontajana ei ole Sugar Ray Leonard, vaan Tony Danza. Nyrkkeilijöiden painoluokkakin on suurempi kuin ennen. Lisäksi nyrkkeilijät tulevat eri puolilta maailmaa.

Ottelijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viikko 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

16 alemman raskaansarjan nyrkkeilijää saapuvat Singaporen kauniiseen kaupunkivaltioon. Tony Danza toivottaa kilpailijat tervetulleiksi ja heidät jaetaan John Brayn valmentamaan siniseen ja Tommy Brooksin valmentamaan keltaiseen joukkueeseen. Heti alussa syttyy riitaa Joell Godfreyn ja Erick Vegan välillä.Kun otteluparia valitaan Joell astuu keltaisten edustajaksi uskoen kohtaavansa Vegan. Felix Cora Jr,joka oli aiemmin kuullut Texasissa sijaitsevan kotikylänsä tuhosta, astuukin motivoituneena Joellin vastustajaksi. Ottelun aikana Joell ei kiinnitä huomiota Tommyn valmennuksiin ja häviää ottelun.

Viikko 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voitettuaan ensimmäisen ottelun sininen joukkue saa oikeuden valita seuraavan ottelun kilpailijat. Felix asettaa nimensä ottelutaulukossa heti ensimmäiseksi toiselle kierrokselle. Harjoitusten aikana Ryan Coyne saa pahan haavan silmänsä yläpuolelle. Sinisen joukkueen Alfredo Escalera Jr, joka haluaa saavuttaa mestaruustittelin isänsä lailla, haastaa keltaisten vähiten kokeneimman Jon Schneiderin. Jon Shneider on entinen merijalkaväen sotilas ja vasenkätinen nyrkkeilijä. Ottelu on Alfredon etujen mukaan asetettu. Ottelun kolmannessa erässä Jon käy maissa,mutta nousee ylös. Ottelu päättyy Alfredon voittoon pistein 49-45,50-44 ja 49-45.

Viikko 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sinisten johtaessa turnausta pistein 2-0, keltaiset päättävät taistella sinisiä vastaan kaikin voimin. Salilla Ryan Coyne haastaa Hinon erikoisella tavalla: käyttämällä otsanauhaa jossa on Hinon nimi. Erick ja Richard haluavat molemmat otella: Erick Tim Falmosia vastaan ja Erick AK:ta vastaan. Ottelijasta heitetään kruunaa ja klaavaa. Erick astuu viivalle ja haastaa Akinyemi Laleyen. Voimakkaampi Erick uskoo voivansa kävella pienemmän AK:n ylitse. Ottelun ensimmäinen ja toinen erä ovat tasaisia, mutta liukkaampi Ak vie niistä pidemmän korren. Kolmas erä on tasaisempi kuin aiemmat kaksi. John Brayn mielesta Erick voitti erän ja Tommy Brooks uskoo erän olevan tasan. Neljännessä erässä Ak alkaa väsyä ja kiskaisee Erickiltä shortsit nilkkoihin. Käyttäen tämän hetken lepoon, AK palaa takaisin ja voittaa 4. erän. Viimeisen erän alussa Erick melkein tyrmää Ak:n ja hallitsee ottelun ensimmäistä minuuttia. Lopulta Ak ottaa taas erän haltuunsa ja vie voiton. Tuomarit pisteyttävät otteluvan AK:lle 49-46,50-46,49-46.

Viikko 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun valintaoikeus on keltaisilla, Darnell Wilsonin painoa aletaan pudottaa nopeasti. AK laittaa nimensä ottelutaulukossa toiseen otteluun Alfredo Escaleraa vastaan. Riita syttyy kun AK sanoo olevansa varma seuraavasta voitostaan. Seuraavaksi keltaisten Deon Elam haastaa sinisten Richard Ginrasin. Deon hallitsee ottelun kahta ensimmäistä erää,kunnes kolmannessa hän ei kuuntele valmennusta ja Richard voittaa kolmannen ja neljännen erän. Viimeinen erä päättyy lopulta Deonin voittoon tuoden keltaisille uuden voiton ja ottelunvalintaoikeuden.

Viikko 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deon asettaa nimensä taulukossa kolmanteen otteluun. John valittaa Darnellin syömisiä ja patistaa tätä lopettamaan syömisen ja laihduttamaan. Keltaisten Ehinomen "Hino" Ehikhamenor päättää haastaa alemman raskaansarjan pelätyimmän tyrmääjän Darnell "Ding-A-Ling-Man" Wilsonin. Darnell jatkaa painon pudottamista ja punnituksessa Darnell painaa tasan 90,7 kiloa eli juuri sallitun painomäärän verran.Ottelun heti ensimmäisessä erässä hitaampi Darnell käy kanveesissa mutta jaksaa ottelun loppuun asti. Voittajaksi selviytyy nopeampi Hino.

Viikko 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hino asettaa taulukossa nimensä Deonin viereen kolmanteen otteluun. Keltainen joukkue lähettää otteluun kaksinkertaisen olymppiaurheilijan Troy Rossin,joka haastaa ystävänsä Lawrence Tausan. Ottelun toisessa erässä Troy tyrmää "kookospähkinäpään". Kultainen joukkue johtaa turnausta kahdella voitolla.

Viikko 7[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Troy asettaa itsensä Felix Coraa vastaan ensimmäiseen otteluun. Neljännen kauden ensimmäisessä kaksoisottelussa vastakkain ovat Rico Hoye ja Mike Alexander sekä Tim Flamos ja Ryan Coyne. Ensimmäinen tasainen ottelu päättyy Ricon voittoon. Ja toisessa nuorempi Ryan Coyne voittaa 41- vuotiaan Tim Flamosin. Ryan saa uuden haavan,mutta toisen silmän yläpuolelle.

Viikko 8[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksilökisa alkaa ja joukkuekisa päättyy kun toinen kierros alkaa. Tony vie kahdeksikon katselemaan Singaporen nähtävyyksiä. Illan ottelussa Troy Ross ja Felix Cora kohtaavat. Ensimmäinen ottelu ja erä päättyy kun Troy tyrmää Felixin.

Viikko 9[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdeksännen viikon alussa Ryanin silmä todetaan tulehtuneeksi ja hän joutuu lopettamaan kisan omalta kohdaltaan. Jäljellä olevat nyrkkeilijät äänestävät Joell Godfreyn takaisin Ryanin tilalle. Illan ottelussa AK ja Alfredo kohtaavat Haastajan kehässä. Viidennessä erässä AK tyrmää upeasti Alfredon,tuoden lopun siniselle joukkueelle.

Viikko 10[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisessa tuplaottelussa ovat vastakkain Hino ja Deon sekä Rico ja Joell. Ottelut päättyvät Hinon ja Ricon voittoon.

Viikko 11[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannen kierroksen kunniaksi Tony vie kärkinelikon uimaan ja syömään. Ruuan äärellä he muistelevat pudonneita tovereitaan. Otteluparit ovat AK ja Troy sekä Hino ja Rico. Finaaleihin tiensä taistelevat Troy ja Hino.

Finaalit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pronssiottelussa AK ja Rico kohtaavat toisensa. Aiemmin lähes voittamaton AK häviää Ricolle ottelun pistein 79-72 kaikkien kolmen tuomarin mielestä.

Finaaliottelu päättyy Troyn voittoon neljännessä erässä teknisellä tyrmäyksellä.

Lopputulos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finaaleihin tiensä taistelivat Troy Ross ja Ehinomen "Hino" Ehikhamenor. Voittajaksi selviytyi Troy Ross,tyrmäten Hinon neljännessä erässä. Hänet palkittiin Haastaja-tittelillä.