Coheed and Cambria

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Coheed and Cambria
Coheed and Cambria logo.png
Co&Ca vuonna 2010
Co&Ca vuonna 2010
Tiedot
Toiminnassa 1995
Tyylilaji progressiivinen rock,[1][2][3][4][5] alternative rock, progressiivinen metalli
Kotipaikka Yhdysvallat New York, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Claudio Sanchez, laulu, kitara
Travis Stever, kitara, taustalaulu
Josh Eppard, rummut, taustalaulu
Zach Cooper, basso, taustalaulu

Entiset jäsenet

Michael Todd, basso, taustalaulu (19962006, 20072011)
Chris Pennie, rummut (20012006)
Nate Kelley, rummut (19952001)
Jon Carleo, basso (19951996)

Levy-yhtiö

Sony BMG Music Entertainment
Columbia Records
Equal Vision Records

Aiheesta muualla
Kotisivut

Coheed and Cambria (usein myös "Coheed" tai "Co&Ca") on vuonna 1995 perustettu progressiivnen/alternative rock-yhtye Nyackista, New Yorkista. Yhtye vaihtoi nimensä Coheed and Cambriaksi vuonna 2001. Sitä ennen yhtye tunnettiin nimellä Shabűtie ja jonkin aikaa nimellä Beautiful Loser.

Yhtyeen albumit ovat teemalevyjä ja kappaleet pohjautuvat kitaristi-laulaja Claudio Sanchezin kirjoittamaan sarjakuvaan. Kappaleet sanoittaa ja säveltää pääasiassa Claudio Sanchez.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shabűtie (1995–2001)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maaliskuussa vuonna 1995 Claudio Sanchezin ja Travis Steverin yhtye hajosi. He perustivat Nate Kelleyn kanssa yhtyeen nimeltä Beautiful Loser, jossa oli Stever vokaaleissa ja kitarassa, Sanchez kitarassa, Kelley rummuissa ja Jon Carleo bassossa. Saman vuoden kesäkuussa Stever lähti yhtyeestä ja siitä tuli trio nimeltä Shabűtie ja Sanchez otti Steverin paikan laulajana.

Yhtye vietti loppu vuoden kokeillen erilaisia musiikkityylejä, kuten punk rockia, indie rockia, akustista rockia, funkia ja heavy metalia. Kun Carleo lähti yhtyeestä elokuussa 1996, Kelley värväsi Michael Toddin ottamaan hänen paikkansa. Todd, joka oli pääasiallisesti kitaristi, alkoi soittaa bassoa Shabűtiessa. Shabűtiena yhtye oli erittäin tuottelias. He kirjoittivat useita kappaleita ja julkaisivat ensimmäisen studiodemonsa Plan to Take Over the World. Vuonna 1999 julkaistiin The Penelope EP, vähän sen jälkeen kun Stever oli palannut yhtyeeseen.

Kelley lähti yhtyeestä loppuvuodesta 1999. Josh Eppard, yhteestä nimeltä 3, valittiin täydentämään häntä yhtyeeseen, joka oli menossa julkaisemaan Delirium Triggeriä vuonna 2000.

Coheed and Cambria (2001–)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimeksi muutettiin Coheed and Cambria. Nimi tulee Claudio Sanchezin luoman scifi-maailman henkilöiden nimistä. Tarinoiden, joihin yhtyeen sanoituksetkin perustuvat, nimi on The Amory Wars. Se on Sanchezin mukaan hänen omaelämäkertansa scifi-muodossa.

Yhtye on julkaissut seitsemän studioalbumia, joista kaksi viimeisintä julkaistiin tupla-albumina. Ensimmäinen osa, The Afterman: Ascension, julkaistiin lokakuussa 2012. Toinen, The Afterman: Descension, julkaistiin helmikuussa 2013.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]