Cobreloa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cobreloa
Koko nimi Club de Deportes Cobreloa
Perustettu 1977
Kaupunki Calama
Kenttä Estadio Municipal de Calama
– kapasiteetti 13.000
Sarja Primera División
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Club de Deportes Cobreloa on chileläinen jalkapalloseura Atacaman autiomaassa sijaitsevasta Calaman kaivoskaupungista. Seura on perustettu vuonna 1977 ja se pelaa maan pääsarjassa Primera Divisiónissa.

Cobreloa on suhteellisen nuori seura, se on perustettu vuonna 1977. Seuran nimi tulee espanjan kielen kuparia tarkoittavasta sanasta cobre ja Chilen maakunnasta El Loa, sekä myös Chilen pisimmästä joesta, Loa-joesta. Joki virtaa Calaman ja maailman suurimman avolouhoksen Chuquicamatan lähistöllä.

Cobreloa vakiinnutti asemansa Chilen jalkapallon huipulla hyvin nopeasti. Seura nousi ensimmäisenä kautenaan Chilen pääsarjaan, missä se on pelannut siitä lähtien, vuodesta 1978. Ensimmäisen maan mestaruutensa se voitti vuonna 1980. Vasta neljän vuoden kuluttua seuran perustamisesta Cobreloa selviytyi Copa Libertadoresin loppuotteluun, vuonna 1981. Se kuitenkin hävisi loppuottelun brasilialaisseura Flamengolle. Myös seuraavana vuonna 1982 Cobreloa selviytyi Copa Libertadoresin loppuotteluun, mutta se hävisi finaalin uruguaylaiselle Peñarolille.

Cobreloa on voittanut Chilen mestaruuden kahdeksan kertaa, mikä tekee siitä maan neljänneksi menestyneimmän seuran, ja menestyneimmän seuran pääkaupunki Santiagon ulkopuolella.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Primera División

  • 8 mestaruutta: 1980, 1982, 1985, 1988, 1992, 2003-Apertura, 2003-Clausura, 2004-Clausura

Copa Chile

  • Voitto: 1986
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Cobreloa
Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.