Clock Tower: The First Fear

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Clock Tower
Kehittäjä Human Entertainment
Julkaisija Human Entertainment
Säveltäjä Kouji Niikura
Kaori Takazoe
Pelisarja Clock Tower
Julkaistu SNES
  • JP 14. syyskuuta 1995
PlayStation
  • JP 17. heinäkuuta 1997
WonderSwan
  • JP 9. syyskuuta 1999
Microsoft Windows
Lajityyppi selviytymiskauhu, seikkailu, hiiviskely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: B (12 vuotta tai vanhempi)
Alusta SNES, PlayStation, WonderSwan, Microsoft Windows, Virtual Console
Jakelumuoto Pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Clock Tower on Human Entertainmentin kehittämä ja vuonna 1995 julkaisema selviytymiskauhu-,seikkailu- ja hiiviskelypeli. Peli on Clock Tower -pelisarjan ensimmäinen osa.

Peli julkaistiin aluksi vain Super Nintendo Entertainment System -pelikonsolille, mutta se julkaistiin myöhemmin Japanissa myös PlayStationille nimellä Clock Tower: The First Fear. Peli julkaistiin myöhemmin myös Windows 95:lle uudella nimellä.[1] PlayStationille ilmestynyt jatko-osa julkaistiin Euroopassa ja Yhdysvalloissa nimellä Clock Tower, mutta Japanissa se julkaistiin nimellä Clock Tower 2.[2]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli sijoittuu vuoden 1995 syyskuuhun. Pelin päähenkilö, Jennifer Simpson, on Granite Orphanage -nimisestä orpokodista kotoisin oleva 14-vuotias tyttö. Hänet on kutsuttu muuttamaan kolmen muun orpokodissa asuvan tytön, Laura Harringtonin, Annen ja Lotten kanssa asumaan heidän opettajansa Mary Barrowsin kartanoon. Sinne saavuttuaan Mary jättää uudet asukkaansa yksin eteisaulaan, kun hän menee hakemaan herra Barrows'ia. Kun Lotte huolestuu siitä, että Maryllä on kestänyt kauan palata, hän harkitsee menevänsä etsimään Maryä, mutta Jennifer menee hänen sijastaan. Ei kestä kuin hetki, kunnes kuuluu kirkaisu aulasta ja kun Jennifer palaa tarkistamaan tilanteen, hänen ystävänsä ovat kadonneet ja valot ovat sammuneet.

Etsiessään Maryä ja ystäviänsä, Jennifer tapaa Scissorman-nimisen tappajan, epämuodostuneen nuoren pojan, joka käyttää valtavan kokoisia saksia tappoaseenaan. Jennifer tapaa pojan ensin, kun hän näkee tämän tappavan joko Lauran tai Annin. Juostessaan poikaa karkuun, Jenniferille alkaa selvittää monia kamaluuksia Maryn ja jopa hänen omasta menneisyydestään. Jennifer voi löytää oman isänsä, Walter Simpsonin ruumiin huoneesta, joka on peitetty seinän taakse. Isänsä viimeisen kirjeen lukiessaan Jenniferille selviää, että hän auttoi Maryä synnyttämään epämuodostuneet kaksoset, Bobby ja Dan Barrowsin. Walter näki nämä lapset demoneina sen jälkeen, kun he hyökkäsivät miehen kimppuun ja söivät hänen oikean kätensä. Walter yritti tappaa vastasyntyneet, mutta Mary pysäytti hänet ja sinetöi huoneen, jossa Walter kuoli hapenpuutteeseen. Vuosien kuluessa, Mary loi kauhistuttavan rakkauden lapsiaan kohtaan, joten hän alkoi tuoda nuoria ihmisiä kartanoonsa, jossa hän opasti Bobbyn (eli Scissormanin) tappamaan nämä nuoret. Lasten isä, Simon Barrows, yritti kauan ennen pelin tapahtumia pysäyttää Maryn tappamalla hänet, mutta Mary lukitsi Simonin kartanon pihalla sijaitsevaan hökkeliin, jossa hänet voi tavata pelin aikana, ennen kuin Jennifer päätyy selliin Simonin kanssa. Jenniferillä täytyy olla kinkkua mukanaan ja antaa se Simonille, jotta hän puhuisi. Muuten Simon hyökkää Jenniferin kimppuun, syö hänet ja peli päättyy.

Loppujen lopuksi Jennifer löytää joko sauvan tai satanistisen patsaan talosta ja käyttää sitä päästäkseen kartanon alla sijaitsevaan luolaan. Vahtikoiran ohittamisen jälkeen, Jennifer voi mahdollisesti löytää ystävänsä Lotten täältä, joka kertoo hänelle ennen kuolemaansa vihjeitä miten toimia. Luolaa tutkiessaan Jennifer lopulta löytää Bobbyn valtavan veljen Danin, joka lähtee jahtaamaan Jeffineriä. Jahdin aikana Jennifer onnistuu pudottamaan Danin päälle kerosiinia, joka peittää hänet ja leimahtaa seinällä olevasta kynttilästä liekkeihin polttaen Danin kuoliaaksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin formaatti on point & click -tyylinen seikkailupeli. Pelaaja liikuttaa Jenniferiä joko klikkaamalla tiettyä paikkaa ruudulla olevalla hiirellä tai painamalla R ja L nappeja saamaan hänet juoksemaan jompaankumpaan suuntaan. Pelissä keskeinen idea on etsiä läpi kartanon löytääkseen esineitä etenemistä varten, ongelmapohdinta ja juonen selvittäminen erilaisten asioitten tutkimisella. Tapahtumat huoneisiin mentäessä ovat satunnaisia, eri kerroilla eri asioita voi tapahtua.

Tämän aikana Scissorman esiintyy pelin ainoana aktiivisena uhkana. Hän esiityy tietyissä huoneissa ja jos tutkit tiettyä esinettä, laukaiset jahti-kohtauksen. Jennifer ei voi taistella Scissormania vastaan. Ainoa, jota voit tehdä on vaara tilanteen nähden karata kuolmalta nopeasti näpyttämällä "paniikki nappia" ja tätäkään ei voi tehdä loputtomiin. Päästäkseen eroon Scissormanista, sinun on joko laukaistava tietty ansa tai piilouduttava häneltä. Jos Scissorman tappaa Jenniferin, peli päättyy ja sinut potkaistaan takaisin päävalikkoon, jonka kautta voit kokeilla uudestaan siitä mihin jäit. Peli automaattisesti tallentaa sijaintisi Super nintendo versiossa ja Playstation 1 versiossa sinä voit tuoda esiin valikon tallentamista varten milloin vain (paitsi jahdin aikana.) Scissorman ei voi esiintyä kuin vain valmiiksi laadituissa tapahtumissa pelin aikana, niinpä hänet voi tavata vain rajoitetun määrän kertoja pelin aikana.

Yksi pelin kuuluisista mekaniikoista on se, että pelin tapahtumat ja esineet voivat vaihtua pelikerrasta toiseen. Joskus avain voi olla tietyssä paikassa ja joskus taas toisessa. Joskus Scissorman esiintyy tietyssä huoneessa kun taas joskus hänen sijastaan esiin hyppää kissa. Tämä ylläpitää jännitystä ja vaikka pelin on jo kerran voittanut, toisella kerralla asiat ovat taas muuttuneet.

Eroja versioitten välillä:[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PlayStation-versiossa pelistä "Clock tower: The first fear" teki paljon pieniä lisäyksiä ja muutoksia alkuperäiseen SNES-versioon verrattuna:

- Grafiikat ja äänitehosteet on muutettu alkuperäisestä.

- Pelin ääniraita täysin uudelleen ehty. Melodiat ovat samat, mutta instrumentit ovat muutetut edellisestä.

- Tietyt asiat alkuperäisestä pelistä, kuten ruumis metsästyshuoneen kaapissa, yksi olohuoneiden televisioista, yms. ovat saaneet muutoksia alkuperäiseen verrattuna.

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tähän päivään saakka, peli ei ole saanut virallista versiota Japanin ulkopuolella. Super Nintendo -versio tuli syyskuussa vuonna 1995, kun taas PC-versio tuli maaliskuussa 1997 ja PlayStation-versio heinäkuussa samana vuonna. Peli myös julkaistiin Bandain Wonderswan konsolilla vuonna 1999. Viimeisin pelin julkaisu oli Wiin Virtual Consolelle elokuussa 2010 ja PSN:lle marraskuussa 2011, mutta jopa nämäkään versiot eivät menneet Japania kauemmaksi.

Tämän ansiosta, kun pelin jatko-osa julkaistiin maailmanlaajuisesti, pelin nimi oli Yhdysvalloissa ja Euroopassa vain "Clock tower", kun taas Japanissa pelin nimi oli "Clock tower 2".

Trivia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on ottanut paljon inspiraatiota Dario Argenton "Phenomena" -nimisestä elokuvasta (tai Creepers Ameriikassa). Kummassakin tarinassa on saman näköinen, Jennifer-nimellä seikkaileva nainen ja kummassakin tarinassa on epämuodostunut lapsi, joka jahtaa ja yrittää tappaa päähenkilön.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Clock Tower: The First Fear greatgamesexperiment.com. Arkistoitu 4.10.2009. Viitattu 25.9.2009. (englanniksi)
  2. Clock Tower gamefaqs.com. Viitattu 25.9.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]