Clemente Mastella

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Clemente Mastella

Mario Clemente Mastella (s. 5. helmikuuta 1947, Ceppaloni) on italialainen poliitikko ja maan entinen oikeusministeri Prodin hallituksessa 2006–2008. Hän johtaa kristillisdemokraattista Popolari-UDEUR-puoluetta.

Mastella on Italian kristillisdemokraattipuolueen entinen pitkäaikaisjäsen. Puolueen hajottua vuonna 1994 perusti Pierferdinando Casinin kanssa Centro Cristiano Democraticon. Samana vuonna Silvio Berlusconi nousi pääministeriksi ja Mastellasta tuli uuden hallituksen työministeri.

Vuonna 1998 Mastella perusti Cristiani Democratici per la Repubblica -puolueen (myöhemmin Unione Democratica per la Repubblica). Se oli olemassa vain vuoden, ja 1999 Mastella nousi Popolari-UDEUR:n johtajaksi.

Mastella oli toukokuusta 2006 lähtien Italian oikeusministerinä Prodin hallituksessa ja on lisäksi Beneventon maakuntaan kuuluvan Ceppalonin pormestari. Myös hänen vaimonsa Sandra Lonardo on Popolari-UDEUR:n jäsen. Mastella erosi hallituksesta tammikuussa 2008 korruptioepäilyjen vuoksi. Skandaaliin liitettiin Mastellan ja hänen vaimonsa lisäksi yli parikymmentä ihmistä. Mastella ilmoitti aluksi tukevansa edelleen Prodin hallitusta, mutta veti sitten tukensa pois.[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Italian korruptiojupakasta takaisku Prodin hallitukselle MTV3. Viitattu 21.01.2008.
  2. Prodin hallitus horjuu Italiassa Uusisuomi.fi. Arkistoitu 2.2.2008. Viitattu 21.01.2008.
Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.