Christian Holst

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Christian Holst vuonna 2014

Christian Lamhauge Holst (s. 25. joulukuuta 1981 Svendborg, Tanska) on färsaarelainen jalkapalloilija, joka edustaa Tanskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Fremad Amageria. Färsaarten jalkapallomaajoukkueeseen kuuluvan vasenjalkaisen hyökkääjän isä on tanskalainen ja äiti färsaarelainen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Holst aloitti uransa Tanskan alasarjoissa ja siirtyi vuonna 2003 kotikaupunkinsa Svendborgin joukkueesta kakkosdivisioonassa tuolloin pelanneeseen Lyngby BK:hon. Hän lähti seurasta vuonna 2008, kun se pelasi maan korkeimmalla sarjatasolla Tanskan Superliigassa. Seuraava seura oli sarjatasoa alempana pelannut Silkeborg IF. Silkeborg nousi Holstin ensimmäisen kauden jälkeen Superliigaan ja Holst oli Silkeborgin-vuosinaan yksi maan parhaista maalintekijöistä. Kauden 2012-13 jälkeen seura putosi toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, mutta Holst jäi seuraan. Hän oli nostamassa seuraa pääsarjaan takaisin kaudeksi 2014-15, mutta siirtyi kauden jälkeen takaisin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, nyt Fremad Amagerin riveihin.

Färsaarten jalkapallomaajoukkueessa 179 senttimetriä pitkä Holst debytoi jo vuonna 2003. Hän on ollut lähes vuosikymmenen yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista pelattuaan 49 maaottelua ja tehtyään kuusi maalia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.