Charlotte Benkner

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Charlotte Benkner (o.s. Enterlein, 16. marraskuuta 1889 Leipzig, Saksa14. toukokuuta 2004 Youngstown, Ohio, Yhdysvallat) oli nainen, jota virheellisesti pidettiin maailman vanhimpana elossa olevana ihmisenä marraskuusta 2003.

Benkner ehti asua Saksassa vain varhaisimmat lapsuusvuotensa ja muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1896. Hänen perheellään oli siellä hotelli. Nuorena naisena hän tapasi kerran presidentti Theodore Rooseveltin.

Benkner (silloin Enterlein) meni vuonna 1908 naimisiin Karl Benknerin kanssa. Hän asui Pennsylvaniassa ja Ohiossa ennen vetäytymistään Arizonaan. Benkner oli jo 110 vuotta täyttänyt ja Arizonan vanhin, kun hän palasi Ohioon.

Benknerin sisko Tillie Hare kuoli lähes 100-vuotiaana 25. tammikuuta 2004. Charlotte itse eli vielä muutaman kuukauden. Hän kuoli lyhyen sairaalassa olon jälkeen 114-vuotiaana.

Benkneriä luultiin maailman vanhimmaksi eläväksi ihmiseksi Mitoyo Kawaten kuoleman jälkeen. Myöhemmin Guinnessin ennätysten kirja myönsi kyseisen kunnian Ramona Trinidad Iglesias-Jordanille, jonka osoitettiin syntyneen Benknerin kanssa samana vuonna jo 31. elokuuta tai 1. syyskuuta.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.