Carl Davis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Carl Davis

Carl Davis (s. 28. lokakuuta 1936 New York Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen kapellimestari ja säveltäjä, joka on asunut Britanniassa vuodesta 1961. Hän on naimisissa brittiläisen näyttelijän Jean Bohtin kanssa.

Musiikillinen tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Davis on säveltänyt musiikkia yli sataan televisio-ohjelmaan, mutta parhaiten hänet tunnetaan mykkäelokuviin luodusta musiikista. Hän on myös avustanut Paul McCartneyn sinfonisten sävellysten orkestroinnissa. Davis on säveltänyt muun muassa BBC:n Ylpeys ja ennakkoluulo -televisiosarjan ja Ranskalaisen luutnantin nainen -elokuvan tunnusmelodiat. Lisäksi Davis on säveltänyt paljon nykytanssi- ja balettimusiikkia Englannin kansallisbaletin, Skotlannin baletin ja Birminghamin kuninkaallisen baletin näytäntöihin.

Muu toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Davis on toiminut taiteellisena johtajana ja kapellimestarina Liverpoolin kuninkaallisen filharmonisen orkesterin Summer Pops -konserttisarjassa. BBC Proms -festivaalilla hän johti elokuvamusiikkikonsertin 1999 ja yhteistyö festivaalin kanssa on jatkunut siitä lähtien. Davis on levyttänyt omaa tuotantoaan ja muiden elokuvamusiikkia useiden brittiläisten orkestereiden kanssa, kuten Lontoon kuninkaallisen filharmonisen orkesterin, Lontoon filharmonikoiden, Englantilaisen kamariorkesterin ja Liverpoolin kuninkaallisen filharmonisen orkesterin kanssa.

Suomessa Davis johti lokakuussa 2007 Radion sinfoniaorkesteria, joka soitti hänen sovittamansa musiikin Charlie Chaplinin Kaupungin valot -elokuvan esityksen taustamusiikiksi.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2003 Davis sai arvostetun BAFTA-palkinnon elämäntyöstään elokuvamusiikin alalla, ja 2005 kuningatar Elisabet II myönsi hänelle korkea-arvoisen kunnianosoituksen (CBE honorary) hänen ansioistaan säveltäjänä ja kapellimestarina.