Bruno Bräuer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bruno Bräuer (4. helmikuuta 1893 Willmannsdorf20. toukokuuta 1947 Ateena) oli saksalainen kenraali toisen maailmansodan aikana.

Hän syntyi Willmannsdorfissa Saksassa. Ensimmäisessä maailmansodassa hän ansaitsi ensimmäisen ja toisen luokan rautaristit palvellessaan 7. Länsi-Preussin jalkaväkirykmentissä. Sodan jälkeen hän jäi armeijaan, Reichswehriin, jossa hän toimi pataljoonankomentajana kenraali Hermann Göringin rykmentissä.

Hänestä tuli lopulta Saksan ilmavoimien majuri ja ensimmäinen saksalainen laskuvarjosotilas, joka hyppäsi lentokoneesta laskuvarjolla. Vuonna 1938 hän komensi 1. laskuvarjojääkärirykmenttiä.

Toisen maailmansodan aikana hän taisteli yksikkönsä mukana Puolassa, Ranskassa, Alankomaissa ja Balkanilla. Myöhemmin hänestä tuli Kreetalle sijoitetun 9. laskuvarjodivisioonan kenraalimajuri ja koko Kreetan komendantti. Sodan jälkeen hänet luovutettiin Ateenaan vastaamaan sotarikossyytteisiin. Monien yllätykseksi hän sai kuolemantuomion Kreetalla tehdyistä veritöistä, joihin hänen osuutensa oli kyseenalainen. Hänet ammuttiin Ateenassa 20. toukokuuta 1947. Historioitsija Antony Beevor luonnehti häntä todella epäonniseksi mieheksi.lähde?

Tämä sotilaaseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.