Brandon Jackson

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brandon Jackson
Brandon Jackson Browns training camp 2012.jpg
Pelipaikka keskushyökkääjä
Pituus 180 cm
Paino 98 kg
Aik. seurat Green Bay Packers
Cleveland Browns
Kansalaisuus Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Syntymäaika 2. lokakuuta 1985,
Detroit, Michigan
NFL-varaus 63. varaus, 2007
Green Bay Packers
Pääsarjaura 2007–

Brandon Lamar Jackson (s. 2. lokakuuta 1985 Detroit, Michigan) on yhdysvaltalainen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Hän pelaa tällä hetkellä NFL-liigan Cleveland Brownsissa, ja on aiemmin pelannut myös Green Bay Packersissä. Pelipaikaltaan hän on keskushyökkääjä.

Peliura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Green Bay Packers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yliopistovuosinaan Jackson pelasi Nebraskan yliopistossa, jossa hän kuului jalkapallojoukkueen lisäksi myös yleisurheilujoukkueeseen. Lajinaan Jacksonilla oli 100 metrin juoksu, jossa hänen ennätysaikansa on 10,6 sekuntia. Vuoden 2007 NFL:n varaustilaisuudessa Green Bay Packers varasi Jacksonin toisella kierroksella, yhteensä 63. valinnalla. Jackson aloitti kauden hyvin, ja hänet valittiin 2. tammikuuta 2008 NFL:n viikon tulokkaaksi hänen juostua 113 jaardia Packersin 34-13 -voitossa Detroit Lionsia vastaan.

Jacksonin vastuu jäi Packersissä kuitenkin lupaavan tulokaskauden jälkeen pieneksi, ja vasta uuden aloittajan Ryan Grantin loukkaannuttua kauden 2010 ensimmäisessä ottelussa, Jackson sai jälleen aloittajan paikkansa takaisin. Ottelussa Washington Redskinsiä vastaan Jackson teki oman ennätyksensä juostuaan yhdellä yrityksellä 71 jaardia.

Cleveland Browns[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jackson siirtyi kaudelle 2011 vapaana agenttina Cleveland Brownsin joukkueeseen. Hän loukkaantui kuitenkin jo harjoitusottelussa ennen kauden alkua, ja joutui olemaan sivussa koko vuoden.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Brandon Jackson.