Bouchon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tyypillinen bouchon sisältä.

Bouchon [buʃɔ̃] on ravintolatyyppi Lyonissa Ranskassa. Bistron kaltainen epämuodollinen bouchon tarjoilee perinteisiä lyonilaisia ruokalajeja, kuten makkaraa, hanhenmaksapateeta ja paistettua porsaanlihaa.[1] Muihin ranskalaisen keittiön muotoihin verrattuna ruokalajit ovat melko rasvaisia, ja ne ovat lihapitoisia, erityispiirteenä sisäelimet.[2] Seudulla on 20 virallisesti luokiteltua perinteistä bouchonia, mutta nimitystä käyttävät monet muutkin ravintolat.

Bouchon Le tablier vanhassa Lyonissa.

Bouchoneissa tarjoiltava ruoka ei yleensä edusta haute cuisinea, vaan paikoille on ominaista iloinen tunnelma[3] ja omistajan läsnäolo.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lyon ja ruoka – hyvä bouchon tarjoilee vasikanpäätä Tämä matka, Anna & Teppo, autoilevan ihmisen matkablogi. 30.7.2018. Koskela, Anna & Hyvönen, Teppo. Viitattu 21.3.2019.
  2. Hawks, Will: You ate what?! A fearless foodie’s foray into the bouchons of Lyon The Washington Post. 8.3.2018. Viitattu 21.3.2019.
  3. Mannerkorpi, Jukka: Aidot lyonilaiset haukipyörykät. Helsingin Sanomat, 18.11.1993, s. 39. Näköislehden aukeama (tilaajille).
Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.