Bosse Ringholm

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bosse Ringholm
Bosse Ringholm.jpg
Ringholm Tukholmassa syyskuussa 2014
Ruotsin varapääministeri
1.11.2004–6.10.2006
Pääministeri Göran Persson
Edeltäjä Laila Freivalds
Seuraaja Maud Olofsson
Ruotsin valtiovarainministeri
12.4.1999–31.10.2004
Pääministeri Göran Persson
Edeltäjä Erik Åsbrink
Seuraaja Pär Nuder
Tiedot
Syntynyt 18. elokuuta 1942 (ikä 75)
Falköping
Puolue Sosiaalidemokraattinen puolue

Bo Ingvar Karchimirer "Bosse" Ringholm (s. 18. elokuuta 1942 Falköping) on ruotsalainen poliitikko sosiaalidemokraattisesta puolueesta.

Ringholm syntyi Falköpingissä läntisessä Ruotsissa. Häneltä puuttuu korkeampi koulutus. Hän aloitti poliittisen uransa sosiaalidemokraattien nuorisojärjestössä (ruots. Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund, SSU), jonka puheenjohtajana hän toimi vuosina 1967–1972. Tämän jälkeen hän työskenteli sisä- ja työministeriöissä. Hän toimi myös aktiivisesti Tukholman paikallispolitiikassa. Vuonna 1976 hänestä tuli koulutus- ja tiedeministeriön johtaja ja hän toimi tehtävässä, kunnes hänestä tuli Tukholman läänin lääninneuvos vuonna 1983. Vuodesta 1997 lähtien hän toimi Ruotsin työmarkkinahallituksen ylijohtajana, kunnes pääministeri Göran Persson nimesi hänet Erik Åsbrinkin seuraajaksi valtiovarainministerinä vuonna 1999.

Lokakuussa 2004 Persson ilmoitti uudelleenjärjestelyistä hallituksessaan, minkä yhteydessä Ringholm siirtyi valtiovarainministerin paikalta varapääministeriksi, koordinaatioministeriksi ja urheiluministeriksi. Hänen seuraajakseen valtiovarainministerinä valittiin Pär Nuder. Keväällä 2006 hän toimi myös kuuden päivän ajan Ruotsin ulkoministerinä Laila Freivaldsin eron jälkeen. Ringholm toimi ministerinä aina syksyyn 2006 sakka, jolloin sosiaalidemokraatit joutuivat oppositioon porvaripuolueiden saatua vaaleissa enemmistön valtiopäiville. Ministerin pestinsä jälkeen Ringholm toimii tällä hetkellä kansanedustajana Tukholman vaalipiiristä.

Ringholm on absolutisti ja kuuluu raittiusliikkeeseen. Hänet on tunnettu myös urheiluvaikuttajana. Hän toimi pitkään urheiluseura Enskeden puheenjohtajana, kunnes hänestä tuli urheiluministeri.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]