Bombay Sapphire

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Puolillaan oleva pullo Bombay Sapphire -giniä

Bombay Sapphire on vuodesta 1987 valmistettu kuiva gini. Bacardi osti sen vuonna 1998[1]. Aiemmin se kuului Diageolle[2].

Alkoholipitoisuudeltaan 40-/47-tilavuusprosenttista giniä myydään vaaleansinisessä litteäkylkisessä pullossa, jonka etiketissä on kuningatar Viktorian kuva. Se on maultaan pehmeämpää kuin monet muut ginitkenen mukaan?, mikä johtuu sen poikkeuksellisesta maustamismenetelmästä: mausteaineita ei keitetä tislausastiassa, vaan alkoholihöyryt johdatetaan tislauksen yhteydessä niillä täytetyn siivilän tai korin läpi. Maustamiseen käytetään kymmentä kasvista, joista muiden ginien tapaan voimakkaimpana maistuu katajanmarja.

Bombay Sapphire Designer Glass Competition on vuosittainen kansainvälinen suunnittelukilpailu, jossa osallistujien on tarkoitus suunnitella lasi Bombay Sapphiren innoittamana[3].

Vuonna 2011 Yhdysvalloissa lanseerattiin Bombay Sapphire East. Eastin erikoisuutena on kaksi maustetta, jota ei löydy tavallisesta Bombay Sapphiresta: thaimaalainen sitrusruoho ja vietnamilainen pippuri. Lisäksi tuotteessa on alkoholia 42 %.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.