Boktai

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Boktai on Hideo Kojiman tuottama pelisarja. Sarjaan kuuluu neljä osaa, Boktai: The Sun is in Your Hand, Boktai 2: Solar Boy Django, Boktai 3: Sabata´s Counterattack ja Lunar Knights. Kolme ensimmäistä peliä julkaistiin Game Boy Advance -käsikonsolille, viimeinen Nintendo DS -laitteelle.

Boktai-sarjan pelikasettiin on liitetty ultraviolettisäteilyä havainnoiva sensori, jonka kautta todellisen maailman sääolot vaikuttavat pelimaailman säähän. Ilman auringonvaloa pelit on käytännössä mahdoton läpäistä.

Lunar Knights eroaa sarjan aiemmista osista huomattavasti. Kasetissa ei enää ole UV-sensoria, joten todellinen säätila ei enää kolmen edeltävän osan tavoin vaikuta pelin etenemiseen.

Asetelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boktai-pelien päähenkilö on nuori vampyyrinmetsästäjä nimeltään Django. Hän on kaikkien aikojen suurimman vampyyrinmetsästäjän Red Ringon poika. Hän on perinyt isältään punaisen huivin ja auringonvaloa ampuvan Gun Del Sol -aseen. Aivan Boktai: The Sun is in Your Hand -pelin alussa Django tapaa auringon lähettilään, ilmassa levitoivaa auringonkukkaa muistuttavan Otenkon. Kolme Boktai-peliä keskittyvät tämän kaksikon seikkailuihin epäkuolleiden ja vampyyrien piinaamassa maailmassa. Näitä kolmea peliä yhdistää saman päähenkilön lisäksi myös yhtenäinen jatkuva juoni.

Lunar Knights ei enää jatka Boktai-pelien linjalla, vaan esittelee kaksi uutta päähenkilöä, Lucianin ja Aaronin, joiden seikkailu sijoittuu eri aikaan ja paikkaan kuin Djangon.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.