Boktai

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Boktai: The Sun Is in Your Hand (ボクらの太陽 Bokura no Taiyō, "Meidän aurinkomme" japaniksi) on Konamin 2003 Game Boy Advancelle julkaisema toimintaseikkailu-videopeli. Pelin pelaaja ohjaa nuorta vampyyrinmetsästäjää, Djangoa, joka taistelee vihollisiaan vastaan auringonvaloa ampuvalla "Gun Del Sol" -aseella. Boktai-pelikasettiin on integroitu valoanturi, joka mittaa siihen osuvaa ultraviolettisäteilyä. Ladatakseen Gun Del Sol -asetta, pelaajan täytyy viedä Game Boy Advance -pelikonsolinsa ulos ja altistaa pelin valomittari auringonvalolle. Mikäli ladattu valoenergia loppuu eikä pelaajalla ole mahdollisuutta ladata asetta päivänvalossa, täytyy hänen vältellä vihollisia. Peliä on erittäin vaikea läpäistä ilman auringonvaloa.

Boktai-pelisarja on Hideo Kojiman tuottama ja siihen kuuluu neljä peliä: Boktai: The Sun is in Your Hand, Boktai 2: Solar Boy Django, Boktai 3: Sabata´s Counterattack ja Lunar Knights. Kolme ensimmäistä Boktai-peliä julkaistiin Game Boy Advance -käsikonsolille ja viimeinen Nintendo DS -laitteelle. Lunar Knights eroaa sarjan aiemmista osista myös siten, että sen pelikasetissa ei ole UV-anturia, joten todellinen säätila ei muiden osien tavoin vaikuta pelin etenemiseen.

Asetelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmen ensimmäisen Boktai-pelin päähenkilö on vampyyrinmetsästäjä Django, joka on kaikkien aikojen suurimman vampyyrinmetsästäjän Red Ringon poika. Django on perinyt isältään punaisen huivin ja auringonvaloa ampuvan Gun Del Sol -aseen. Aivan Boktai: The Sun is in Your Hand -pelin alussa Django tapaa auringon lähettilään Otenkon, jonka jälkeen pari lyöttäytyy yhteen. Kolme ensimmäistä Boktai-peliä keskittyvät Djangon ja Otenkon seikkailuihin epäkuolleiden ja vampyyrien piinaamassa maailmassa. Sarjan kolmea ensimmäistä peliä yhdistää saman päähenkilön lisäksi myös yhtenäinen jatkuva juoni.

Lunar Knights sijoittuu eri aikaan ja paikkaan kuin sitä edeltäneet pelit ja sen pääosissa nähdään Djangon sijaan uudet hahmot, Lucian ja Aaron.

Boktai-sarjan pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Boktai: The Sun Is in Your Hand (2003)
  • Boktai 2: Solar Boy Django (2004)
  • Boktai 3: Sabata's Counterattack (2005)
  • Lunar Knights (2006)
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.