Bleeding Me

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Bleeding Me”
Metallica
Singlen tiedot
 Albumilta Load
 Julkaistu 1996
 Tuottaja(t) Bob Rock
James Hetfield
Lars Ulrich
 Tyylilaji Heavy metal
 Kesto 08.18
 Levy-yhtiö Elektra
Metallican muut singlet
King Nothing
1997
”Bleeding Me”
1997
The Memory Remains
1997

Bleeding Me on Metallican kuudennen studioalbumin Load seitsemäs kappale.

Kappaletta ei koskaan julkaistu kaupallisena singlenä. Tosin mainossingleä levitettiin radioasemille vuonna 1997. Samana vuonna kappale saavutti kuudennen sijan Mainstream Rock-listalla.

Kappale on ajoittain esiintynyt Metallican live-settilistoilla julkaisunsa jälkeen, mukaan lukien livealbumilla S&M.

Sanoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On useita spekulaatioita siitä, mistä kappale kertoo. Yksi teoria on, että se kertoo taistelusta riippuvuutta vastaan. Metallican entinen basisti Jason Newsted uskoo, että se kertoo henkilöstä, joka kokee henkistä kidutusta.

Metallican laulaja James Hetfield selitti, mistä kappale kertoo vuonna 2001 Playboy-lehden haastattelussa: "Loadin aikoina minusta tuntui, että haluan lopettaa juomisen." "Tunsin, että jään paitsi jostakin. Kaikki muut näyttivät niin onnelliselta koko ajan. Haluan itsekin olla onnellinen." "Suunnittelin elämääni krapulan ympärille: "Misfits soittaa kaupungilla perjantai-iltana, joten lauantai on krapulapäivä." Menetin paljon päiviä elämästäni. Käytyäni terapiassa vuoden ajan opin itsestäni paljon. On paljon asioita jotka jättävät arpia, kun kasvaa. Eikä tiedä miksi. Bleeding Me kertoo siitä: yritin vuotaa kaiken pahan pois ja saada kaiken pahuuden ulos minusta. Kun kävin terapiassa, huomasin paljon rumia asioita. Pimeän kohdan itsessäni.

Toisessa haastattelussa Hetfield kommentoi, mitä Metallican muut jäsenet tunsivat sanoista. "Mistä olisin voinut tietää, tunsivatko muut jäsenet sanat yhtä voimakkaasti kuin minä? Olisin voinut laulaa kappaleen kyynel silmässä ja muut eivät olisi ehkä välittäneet yhtään."

Demo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleen demo oli myös nimeltään "Bleeding Me" ja se äänittivät Hetfield ja Lars Ulrich Ulrichin kotistudiossa 7. huhtikuuta 1995.

Singlen kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1. "Bleeding Me (editoitu versio)" - 5:57
  • 2. "Bleeding Me (koko versio)" - 8:18