Bitter Sweet Symphony

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Bitter Sweet Symphony”
The Verve
Singlen ”Bitter Sweet Symphony” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Urban Hymns
 Julkaistu 16. kesäkuuta 1997
 Tuottaja(t) Youth, The Verve
 Tyylilaji rock, brittipop
 Levy-yhtiö Hut
The Verven muut singlet
History
1995
”Bitter Sweet Symphony”
1997
The Drugs Don't Work
1997

Bitter Sweet Symphony” on The Verve -yhtyeen kappale ja 16. kesäkuuta 1997 julkaistu single. Parhaimmillaan single nousi Britannian singlelistalla toiselle sijalle. Singlen b-puolia ovat ”Lord I Guess I'll Never Know”, ”Country Song” ja ”Bitter Sweet Symphony (Radio Edit)”.

Bitter Sweet Symphony sisältää vaikutteita The Rolling Stonesin ”The Last Time” -kappaleen orkesteriversiosta, ja Richard Ashcroft joutui kappaleen oikeuksista syntyneessä kiistassa luovuttamaan oikeudet ja kappaleen tuoton Rolling Stones -kaksikko JaggerRichardsille. Yleensä kappaleen tekijöiksi mainitaan kaikki kolme henkilöä.

Paitsi kappale itsessään, myös sen musiikkivideo sai osakseen paljon huomiota. Jotkut piirit väittivät sen antavan huonoa esimerkkiä nuorisolle. Videossa yhtyeen keulakuva Richard Ashcroft kävelee katua, väistämättä ja välittämättä muista ihmisistä; video myös nosti uudelleen tunnetuksi Ascroftilla jalassa olleet Clarks Wallabee -kengät. Video muistuttaa yhdellä otolla kuvattua Massive Attack -videota ”Unfinished Sympathy”.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Bitter Sweet Symphony (Original)
  2. Lord I Guess I'll Never Know
  3. Country Song
  4. Bitter Sweet Symphony (Radio Edit)