BitchX

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Logo

BitchX on tekstipohjainen IRC-asiakasohjelma, joka perustuu ircII:n avoimeen lähdekoodin. Ohjelma kirjoitettiin alun perin Unix-alustalle, mutta nykyään siitä on versioita myös Windows-käyttöjärjestelmälle.

Alun perin BitchX oli vain nimimerkkien Trench ja HappyCrappy kirjoittama skripti ircII-ohjelmaan. Colten Edwards muokkasi siitä itsenäisen ohjelman, ja se sulautui loppujen lopuksi epic/IRC-asiakasohjelmaan.

Myöhemmin BitchX-ohjelma kirjoitettiin uudelleen C-ohjelmointikielellä. Uudelleenkirjoituksen myötä ohjelmaan lisättiin uusia toimintoja. BitchX:n toiminnallisuutta voi laajentaa paitsi ircII/epic-yhteensopivalla kielellä ja TCL-kielellä, myös konekielisillä ladattavilla moduuleilla.

Lopullinen versio, numeroltaan 1.1, julkaistiin vuonna 2004. Kehitystyö jatkuu edelleen BitchX2-nimellä, vaikka uutta versiota ei ole julkaistu, projektin uskotaan kallistuvan tämän hetkiseen Epiciin.

  • BitchX:n tekstipohjaisuudesta huolimatta myös GTK+-käyttöliittymäkirjastoa käyttävä graafinen käyttöliittymä on saatavilla.
  • Tukee IPv6-protokollaa, samanaikaisia yhteyksiä useaan IRC-palvelimeen ja SSL-liikennöintiä.
  • Persoonalliset quit- ja kick-viestit, joiden myötä ohjelma on kerännyt tunnettavuutta.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]