Benjamin Creme

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Benjamin Creme

Benjamin Creme (5. joulukuuta 1922 Glasgow, Skotlanti24. lokakuuta 2016 Englanti[1]) oli skotlantilainen taiteilija ja kirjailija, joka väitti buddhalaisuudessa tunnetun viidennen Buddhan, Maitreya-Buddhan, olevan sama henkilö kuin kristittyjen Kristus ja muslimien Imam Mahdi sekä juutalaisten Messias.

Benjamin Creme oli kansainvälinen evankelista ja Share International -lehden päätoimittaja. Nuoruusvuosinaan Creme opiskeli myös esoteerisen filosofian eri muotoja, erityisesti Helena Blavatskyn ja Teosofisen Seuran kautta 1800-luvun lopulla julkisuuteen tulleita ja sittemmin Alice Baileyn kautta tulleita oppeja. Vuosina 1975–1979 Creme luennoi kautta Euroopan ja ensimmäisellä Yhdysvaltain kiertueellaan vuonna 1980.

Cremen kirjoja on käännetty monille kielelle (mm. suomeksi) ja hänen viestiinsä reagoivat ryhmät ovat julkaisseet niitä kautta maailman. Kuukausittain ilmestyvä Share International -lehti keskittyy poliittisiin, taloudellisiin, sosiaalisiin ja henkisiin muutoksiin, joita tapahtuu nyt maailmanlaajuisesti. Lehteä luetaan yli 70 maassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Buck, Liane: Founder of Share International and Author Benjamin Creme Has Passed Away OMTimes. 27.10.2016. Viitattu 28.10.2016. (englanniksi)