Benjamin Creme

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Benjamin Creme

Benjamin Creme (s. 5. joulukuuta 1922) skottisyntyinen taiteilija ja kirjailija, joka väittää buddhalaisuudessa tunnetun viidennen Buddhan, Maitreya-Buddhan, olevan sama henkilö kuin kristittyjen Kristus ja muslimien Imam Mahdi sekä juutalaisten Messias.

Benjamin Creme syntyi Glasgow'ssa, Skotlannissa 5. joulukuuta 1922. Hän on kansainvälinen evankelista ja Share International -lehden päätoimittaja.

Nuoruusvuosinaan Creme opiskeli myös esoteerisen filosofian eri muotoja, erityisesti Helena Blavatskyn ja Teosofisen Seuran kautta 1800-luvun lopulla julkisuuteen tulleita ja sittemmin Alice Baileyn kautta tulleita oppeja. Vuosina 1975 - 1979 Creme luennoi kautta Euroopan ja ensimmäisellä USA:n kiertueellaan v. 1980.

Cremen kirjoja on käännetty monille kielelle (mm. suomeksi) ja hänen viestiinsä reagoivat ryhmät ovat julkaisseet niitä kautta maailman. Hän on myös kuukausittain ilmestyvän Share International -lehden päätoimittaja. Lehti keskittyy poliittisiin, taloudellisiin, sosiaalisiin ja henkisiin muutoksiin, joita tapahtuu nyt maailmanlaajuisesti. Lehteä luetaan yli 70 maassa.