Bengt Lindström

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Åbyn voimalaitos Örebrossa.
Muraalit vesivoimalaitoksessa: Akkats kraftstation, Jokkmokk.
Timrån Y, eurooppatie E4, Sundsvall-Timrån lentoaseman lähellä.

Bengt Lindström (3. syyskuuta 1925 Storsjö, Härjedalen, Ruotsi28. tammikuuta 2008 Njurunda, Sundsvall) oli ruotsalainen taidemaalari, kansainvälisesti maineikkaimpia ruotsalaisia taiteilijoita. Hänen tunnetuimmat teoksensa ovat suurikokoisia, värikkäitä maalauksia. Tunnetuimpia teoksia ovat Timråssa Midlandan lentoaseman sisäänajotien vieressä oleva suuri Y:n muotoinen veistos, Örebrossa sijaitseva Åbyn voimalaitoksen julkisivun maalaus 1990-luvun lopulta ja lähistöllä olevan jakeluaseman seinän samantapainen maalaus. Maalausten sanotaan syntyneen pohjoismaisen muinaistaruston pohjalta.

Muutettuaan 1944 Tukholmaan hän opiskeli Isaac Grünewaldin taidekoulussa ja sen jälkeen useissa ulkomaisissa kouluissa. Hän muutti 1948 Ranskaan, jossa hän asui Pariisissa vuoteen 2004. Siinä vaiheessa hän palasi pysyvästi Ruotsiin ja asettui Sundsvalliin, jossa hän oli aiemmin viettänyt kesät.

Hänen puolisonsa oli pariisilainen galleristi Michèle Lindström. He ovat lahjoittaneet taidekokoelmansa Härnösandiin Västernorrlandin läänin lääninmuseoon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taiteilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.