BeamNG.drive

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
BeamNG.drive
BeamNG.drive logo.svg
Kehittäjä BeamNG GmbH
Julkaisija BeamNG GmbH
Pelimoottori Torque
Julkaistu 3. syyskuuta 2013 (Ensimmäinen versio)[1]
29. Toukokuuta 2015 (Steam Early Access)
Lajityyppi ajopeli, simulaatio
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto Steam
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

BeamNG.drive on ajoneuvosimulaatiopeli, jonka on saksalaisen BeamNG GmbH:n kehittämä ja julkaisema. Peli käyttää pehmeän kappaleen mallia pelimoottorissaan törmäysten ja vaurioiden käsittelyyn.[2]

Peli on julkaistu Steam-palvelussa early access -versiona 29. toukokuuta 2015.[3]

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BeamNG julkaisi 28. toukokuuta 2012 YouTube-videon nimeltä "Revolutionary soft-body physics in CryEngine3". Alun perin BeamNG.drive oli tarkoitus perustua CryEngine3: een, mutta sen käyttö ajo-pelissä paljasti lukuisia vikoja, mikä johti CryEngine3 korvaamisen Torque:lla.[4]tarvitaan parempi lähde BeamNG.drive luottaa voimakkaasti lua koodaukseen ja käyttää paikallisten tietojen paketteja lua-verkon avulla pelin aikana.

BeamNG: n verkkosivu, beamng.com,[5]tarvitaan parempi lähde avattiin 8. toukokuuta 2012 aloittaakseen uutisten julkaiseminen simulaattorin kehityksestä.

Peli asetettiin avoimeen äänestykseen Steam Greenlightissa 12. helmikuuta 2014 ja kahdeksan päivän äänestyksen jälkeen pelin steam jatkolle näytettiin vihreää valoa.

Peli julkaistiin 29. toukokuuta 2015 Steam Early Accessille.

BeamNG ilmoitti 15. kesäkuuta 2018 yhteistyöstä Camshaft Software -ohjelmiston kanssa, joka kehitti ajoneuvotyyppikoneen Automation, jossa he tarjosivat 13.7.2018 molemmille peleille myynninedistämismyyntiä.

Päivitys sisälsi Automation Test Track -ympäristön, joka asetettiin Uuteen-Seelantiin.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BeamNG.drive sisältää seitsemän tilaa: skenaariot, jotka ovat monimutkaisia, vaikeita, kehittäviä ja vaihtelevia tehtäviä; kampanjatila, joka sisältää tiettyyn teemaan liittyviä pieniä skenaarioita; vapaa harhailu-tila, jossa pelaaja voi ajaa useita eri ajoneuvoja valittussa ympäristössä; aika-ajot, jossa pelaaja valitsee ajoneuvon, kartan, kurssin ja tavoittelee parasta aikaansa; linja-autoreitit, jotka asettavat pelaajan linja-auton ratin taakse, kuljettamaan matkustajia tietyllä reitillä; valoreitti -tila, joka on olennaisesti aikakokeilu, mutta on silti oma kokonaisuutensa perustuneensa Troniin.

Peli toteuttaa pehmeän kappaleen fysiikan, sekä ajoneuvojen dynamiikkaa, että ajoneuvojen ja esineiden välisiä törmäyksiä.

Fysiikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BeamNG.drive käyttää reaaliaikaista, pehmeän kappaleen dynamiikan fysiikan rakennetta ajoneuvojensa simuloimiseksi. Fysiikan yhtälöille on kirjoitettu algoritmeja. Pelissä olevat ajoneuvot koostuvat pehmeästä rungosta, solmu-palkkirakenteesta, joka on samanlainen kuin Rid of Rodsin ajoneuvorakenne. Fysiikkamoottori simuloi yhteenliitettyjen solmujen ja palkkien verkkoa, jotka muodostavat näkymättömän rungon ajoneuvosta, jossa on realistiset painot ja massat. Pehmeän rungon fysiikan osalta käytetään ajoneuvoja, jotka realistisesti joustavat ja deformoituvat runkoon kohdistuvina jännitteinä, kuten törmäysten vaikutuksetkin. Pelimoottori laskee jatkuvasti fysiikan yhtälöitä ja ongelmia reaaliajassa pelin aikana, pelin sujuvuuden vuoksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • BeamNG DRIVE alphan julkaisu Thomas Fischer: BeamNG DRIVE alpha release Blogs – Community – GarageGames.com. www.garagegames.com. Viitattu 13.1.2019. garagegames.com. 5. Elokuuta 2013. Viitattu 4. Helmikuuta 2016. (englanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. BeamNG DRIVE alphan julkaisu garagegames.com. 5. Elokuuta 2013. Viitattu 4. Helmikuuta 2016. (englanniksi)
  2. The Most Impressive Physics Engine You’ve Never Seen IGN. Viitattu 18.5.2017. (englanniksi)
  3. BeamNG.drive Steamissä store.steampowered.com.
  4. [1]
  5. [2]