Battling Battalino

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Battling Battalino
Henkilötiedot
Koko nimi Christopher Battaglia
Syntynyt 18. helmikuuta 1908
Hartford, Connecticut
Kuollut 25. heinäkuuta 1977
Hartford
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Nyrkkeilijä
Lempinimi Bat
Pituus 168 cm
Painoluokka höyhensarja
Ammattilaistilastot
Ottelut 87
Voitot 57
– tyrmäysvoitot 23
Tappiot 25
Ratkaisemattomat 3
Ei tuomiota/
mitätöity
1

Battling Battalino (18. helmikuuta 190825. heinäkuuta 1977), oikealta nimeltään Christopher Battaglia, oli yhdysvaltalainen nyrkkeilijä.

Battalino syntyi Italiasta Yhdysvaltoihin vuonna 1891 muuttaneeseen siirtolaisperheeseen. Hän lopetti koulun viidennen luokan jälkeen ja meni töihin tupakkatehtaalle. Amatöörinyrkkeilijänä hän voitti vuonna 1927 Amerikan amatööriurheiluliiton mestaruuden höyhensarjassa, ja pian mestaruutensa jälkeen hän ryhtyi ammattilaiseksi.

Ensimmäisessä ammattilaisottelussaan 6. kesäkuuta samana vuonna Battalino tyrmäsi vastustajansa Archie Rosenbergin toisessa erässä. Myös jatkossa voittoja tuli toisen perään lukuun ottamatta yhtä pistetappiota, voitti Panama Al Brownin 26. heinäkuuta 1929 ja näin pääsi höyhensrajan maailmanmestaruusotteluun, vain runsaat kaksi vuotta ammattilaisuransa aloittamisen jälkeen. 23. syyskuuta 1929 Itä-Hartfordin velodromilla käydyssä mestaruusottelussa vastaan asettui ranskalainen Andre Routis. 15-eräisen kamppailun päätteeksi Battalino julistettiin pisteillä voittajaksi.

Seuraavien parin vuoden aikana Battalino puolusti mestaruuttaan menestyksekkäästi Ignacio Fernandezia, Kid Chocolatea, Fidel LaBarbaaa, Freddie Milleriä ja Earl Mastroa vastaan, vaikkakin hävisi mestaruusotteluiden välisinä aikoina suurin piirtein yhtä monta ottelua kuin voittikin. 27. tammikuuta 1932 hänen piti puolustaa mestaruuttaan Freddie Milleriä vastaan. Cincinnatissa käydyssä ottelussa Miller löi kolmannessa erässä Battalinon maahan, mutta tuomari piti Lou Bauman iskua kiellettynä. Battalino nousi takaisin jaloilleen ja vain viisitoista sekuntia myöhemmin Miller löi hänet uudestaan lattiaan, mutta tuomari ei taaskaan nähnyt syytä laskea lukua, nosti Battalinon takaisin jaloilleen ja käski tämän otella. Kun Battalino ei osoittanut minkäänlaisia puolustamisen merkkejä, tuomari keskeytti ottelun, käänsi selkänsä ja käveli pois kehästä. Ottelu mitätöitiin, ja mestaruus jäi mestaruus avoimeksi, ja Battalino sai 5 000 dollarin sakot.

Miller siirtyi painoluokkaa ylemmäksi kevyeensarjaan, mutta ei enää menestynyt entisvuosien tavalla. Hän otteli mm. Billy Petrollea ja Barney Rossia vastaan, mutta hävisi. Hän lopetti uransa vuonna 1940.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]