Barry Gordon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Barry Gordon
Barrygordonheadshot2.JPG
Henkilötiedot
Syntynyt21. joulukuuta 1948 (ikä 72)
Yhdysvallat Brookline, Massachusetts
Näyttelijä
Taiteilijanimet A. Barry Gordon
Aktiivisena 1956–2005
Merkittävät roolit Nick
(A Thousand Clowns)
Donatello
(Turtles – mutanttikilpikonnat)
Aiheesta muualla
www.barrygordonfromleftfield.com
IMDb
Elonet

Barry Gordon (s. 21. joulukuuta 1948 Brookline, Massachusetts, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka oli Screen Actors Guildin puheenjohtaja vuosina 19881995.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gordon tuli tunnetuksi lapsinäyttelijänä ja sai ensimmäisen roolinsa 7-vuotiaana elokuvassa Minkäpä tyttö sille voi. Vuotta myöhemmin hän teki ensiesiintymisen myös televisiosarjassa Sally, jonka jälkeen Gordon on vieraillut useissa televisiosarjoissa, kuten Startime, Hitchcock esittää, Summer Playhouse ja Teho-osasto. Parhaiten hänet muistetaan roolistaan elokuvassa A Thousand Clowns.

Gordon teki uransa aikana useita äänirooleja, joista tunnetuimmat ovat 1980-luvulla Donatello ja Bebop animaatiosarjassa Turtles – mutanttikilpikonnat. Muita animaatioita olivat muun muassa Jetsonit, Hai Harvahammas, Smurffit, Snorkkelit, Mainiot murkkulaiset ja Varjoankka.

Näyttelijän uransa jälkeen Gordon on työskennellyt radiojuontajana, Ohjelmassa Barry Gordon from Left Field, hän keskustelee politiikasta, viihteestä ja muista päivän uutisotsikoista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.