Barcelonan metron linja 3

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Linja 3 Linja 3
Perustiedot
Järjestelmä  Barcelonan metro
Reitti  Zona UniversitàriaTrinitat Nova
Avattu  1926
Liikenne
Operaattori(t)  Transports Metropolitans de Barcelona
Tekniset tiedot
Pituus  18,4 km
Asemia  26
Raideleveys  1435 mm
Varikko  Vall d'Hebron
Linjan vihreää tunnusväriä mukailevia koristeita Liceun asemalla

Barcelonan metron linja 3 on Transports Metropolitans de Barcelonan liikennöimä 18,4 kilometriä pitkä metrolinja Barcelonan kaupungissa Espanjan Kataloniassa. Se alkaa kaupungin länsiosista yhdeltä Barcelonan yliopiston kampusalueista, tekee v-kirjaimen muotoisen lenkin kaupungin keskustan kautta ja päätyy lopulta pohjoiseen Nou Barrisin alueelle. Linjaa merkitään metrokartoissa vihreällä värillä.

Linja on Barcelonan metrojärjestelmän vanhin. Se avattiin vuonna 1924 nimellä Gran Metro de Barcelona. Alun perin se kulki Plaça de Catalunyan ja Lessepsin välillä. Nykyään linjan varella onkin useita metrojärjestelmän vanhimmista, 1920-luvun puolivälin tienoilla rakennetuista asemista. Linja 3 sai nykyisen muotonsa 1980-luvulla, kun se yhdistettiin L3B-linjaan. Viimeisin lisäys on vuonna 2008 valmistunut linjan jatko Trinitat Novan asemalle. Tämä avasi yhteyden linjalta 3 metrojärjestelmän uusimmalle linjalle 11. Zona Universitàrian ja Lessepsin asemia aiotaan myös käyttää tällä hetkellä rakennusvaiheessa olevien linjojen 9 ja 10 asemina.

Asemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asemien yhteydessä näkyvät vaihtomahdollisuudet muihin metrolinjoihin, Trambaix-pikaraitiotiehen ja Renfen juniin. Myös rakennusvaiheessa olevat metrolinjat 9 ja 10 on merkitty.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]