Aurubis Finland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aurubis Finland Oy
Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 2011
Toimitusjohtaja Hoshmand Kader
Puheenjohtaja Udo Nöbel
Kotipaikka Pori
Toimiala metalliteollisuus
Liikevaihto 364,6 miljoonaa euroa (2021)
Liikevoitto 10,8 miljoonaa euroa (2021)
Henkilöstö 266 (2021)
Emoyhtiö Aurubis AG
Kotisivu https://www.aurubis.fi/

Aurubis Finland Oy on suomalainen yritys. Sen tuotantolaitokset sijaitsevat Porissa Kupariteollisuuspuistossa. Sen toiminta on ollut aiemmin osa Outokumpu Oy:tä. Aurubis Finland syntyi vuonna 2011 liiketoimintakaupalla, jolla Luvatan kuparisulaton kuilu-uuni ja kuparivalssaamo siirtyivät Luvatalta saksalaiselle Aurubis AG -konsernille. Aurubis Finland on konsernin omistama tytäryhtiö.

Valssattujen tuotteiden ohella Aurubis Finland toimittaa raaka-aineita Cuporille ja ostaa Luvatalta valssattujen tuotteiden valuaihioita ja myy takaisin valssattuja tuotteita. Päätuotteita ovat valssatut kuparituotteet teollisille asiakkaille ja arkkitehtuurituotteet muun muassa rakennusten julkisivuihin. Yhtiö on erikoistunut puhtaisiin kuparilajeihin.

Liikevaihto on 300 miljoonaa euroa, ja siitä vientiin menee noin 60 prosenttia. Tuotetusta lisäarvosta viennin osuus on kuitenkin 85 prosenttia. Päämarkkina-alue on Eurooppa. Yritys myy myös merkittäviä määriä tuotteitaan Amerikkaan ja Aasiaan. Henkilöstön määrä on 240. Pääkilpailijat ovat saksalaiset MKM- ja KME- konsernit sekä Revere USA:ssa. Pääsy markkinoille on turvattu Aurubis AG -konserniin kuuluvien neljän tehtaan yhteisellä myyntiorganisaatiolla.