Art Linkletter

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Art Linkletter

Gordon Arthur Kelly eli Art Linkletter (17. heinäkuuta 191226. toukokuuta 2010) oli yhdysvaltalainen viihdetaiteilija. Hänellä on tähti Hollywood Walk of Famella, ja puhutulla äänitteellään We Love You Call Collect hän on voittanut Grammy-palkinnon. Hänelle myönnettiin vuonna 2003 Daytime Emmyn Lifetime Achievement Award.

Linkletter syntyi Moose Jawissa, Saskatchewanissa, Kanadassa. Hän tuli tunnetuksi House Party- ja People Are Funny -ohjelmien juontajana. Hän oli niinkin myöhään kuin vuosina 1998–2000 mukana juontamassa ohjelmaa Kids Say the Darndest Things.

Omaelämäkertateoksessaan Confessions of a Happy Man (1960) Linkletter tunnusti, että hänet oli lapsena adoptoitu luonnollisten vanhempien hylättyä hänet jo muutamassa viikossa. Hän on valmistunut San Diego State Universitysta. Hän on ollut vuodesta 1935 naimisissa Lois Foersterin kanssa, ja hän oli Walt Disneyn läheinen ystävä.

Linkletter menetti viidestä lapsestaan kaksi jo varhain. 20-vuotias tytär Diane teki itsemurhan 4. lokakuuta 1969, ja poika Robert kuoli liikenneonnettomuudessa.[1]

Linkletter avasi vuonna 2005 Happiest Homecoming on Earth -juhlan Disneylandin 50-vuotisen historian kunniaksi. Hänet on nimetty Disney-legendaksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]