Arkiviisu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arkiviisu oli suomalainen musiikkiryhmä, joka nousi yleiseen tietoisuuteen 1970-luvulla. Ajalle tunnusomaisesti ryhmä oli osa poliittista laululiikettä, mikä näkyi myös laulujen aiheissa. Yhtye esitti omien kappaleidensa lisäksi muun muassa kisälli- ja kansanlauluja. Love Records julkaisi Arkiviisun albumin Tomuinen tie vuonna 1977. Kolme muuta yhtyeen kappaletta julkaistiin samana vuonna Uusi Laulu 3 -kokoelmalla. Arkiviisu oli mukana elokuvassa Kenen joukoissa seisot vuonna 2006.

Arkiviisu perustettiin vapun alla 1976, kun neljä aiemmin Agit-Propin kisällit -yhtyeessä vaikuttanutta muusikkoa päätti aloittaa uuden projektin. Myöhemmin yhtyeeseen liittyivät basisti Kai Pulliainen ja viulisti Pekka Heinonen.[1] Yhtyeeseen kuuluneista Havukaisen sisaruksista Leena on luonut uraa teatteriohjaajana ja Riitta näyttelijänä. Mikko Perkoila tunnetaan laulajana ja lauluntekijänä. Hannu Raatikainen valmistui ensin luokanopettajaksi ja kävi sitten Teatterikorkeakoulun.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Haapanen, Urpo: Suomalaisten äänilevyjen taiteilijahakemisto 1901 - 1982. Suomen Äänitearkisto, 1990. ISBN 951-9222-21-9.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Uusi Laulu 3 (Love/Eteenpäin! 1977)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]