Antti Peltomäki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Antti Peltomäki (s. 11. toukokuuta 1956) on suomalainen EU:n komission tietoyhteiskunnan ja viestinten pääosaston varapääjohtaja. Peltomäki vastaa tieto- ja viestintätekniikan kansainvälisen tutkimusyhteistyön edistämisestä. Hän edustaa komissiota tieto- ja viestintätekniikan kehittämistä, lainsäädäntöä ja alan palvelujen saatavuutta koskevissa neuvotteluissa.

Peltomäki toimi aiemmin komission Suomen-edustuston päällikkönä Helsingissä. Peltomäki siirtyi komissioon vuonna 2006 työskenneltyään sitä ennen lähes 10 vuotta valtioneuvoston kansliassa, jossa hän toimi aluksi EU-asioiden alivaltiosihteerinä, sitten EU-asioiden valtiosihteerinä ja EU-sihteeristön päällikkönä. Peltomäki avusti tehtävässään pääministeriä yhteyksissä EU:n toimielimiin ja muihin jäsenvaltioihin ja oli Suomen delegaation jäsen hallitustenvälisessä konferenssissa.

Vuonna 1994 Peltomäki työskenteli Brysselissä EFTAn vierailevana asiantuntijana. Hän toimi avustajana EFTAn parlamentaarisessa komiteassa. Vuosina 1988–1991 Peltomäki toimi Kokoomuksen kansainvälisten asioiden päällikkönä. Vuosina 1983–1985 Peltomäki toimi Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunnan pääsihteerinä.

Peltomäki on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti.