Ansiokansio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Portfolio eli ansiokansio tarkoittaa suomen kielessä useimmiten uraportfoliota, johon henkilö kokoaa näytteet koulutuksestaan, työnäytteistään sekä taidoistaan. Portfoliota käytetään työnhaussa, opiskelupaikan haussa, uralla etenemisessä sekä oman ammatillisen kehittymisen seurannassa ja opitun reflektiossa. Portfoliot ovat olleet yleisiä taiteilijoiden käytössä, mutta ovat laajentuneet muiden luovan työn tekijöiden, ammattimallien sekä opiskelijoiden pariin.

ePortfolio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ePortfolio, E-portfolio tai sähköinen portfolio on internetiin laadittu portfolio, joka on yleensä julkisesti kaikkien nähtävillä. Etenkin digitaalisilla aloilla on yhä yleisempää täydentää sähköistä ansioluetteloa ePortfoliolla eli koosteella työnäytteistä. Pelkän tekstin lisäksi ePortfolio voi sisältää kuvia, videota ja muita multimediaelementtejä.

E-portfolion voi koota omille verkkosivuilleen itse, tai siihen voi käyttää jotakin soveltuvaa verkkopalvelua, kuten VisualCV tai LinkedIn.

ePortfoliolla voidaan osoittaa taitojen, ansioiden, asiantuntijuuden, laaja-alaisen osaamisen sekä oman yksilöllisen persoonallisuuden kehittymistä, opiskelun ja työelämän näkökulmista. ePortfoliota voi myös hyödyntää vertais- ja itsearvioinnissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.