Annette Schavan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Annette Schavan

Annette Schavan (s. 10. kesäkuuta 1955, Jüchen, Nordrhein-Westfalen, Saksan liittotasavalta) on saksalainen konservatiivipoliitikko (CDU). 22. marraskuuta 2005 hänet nimitettiin Saksan opetus- ja tutkimusministeriksi Merkelin ensimmäiseen hallitukseen. Hän jatkoi tehtävässä myös Merkelin toisessa hallituksessa. Plagiointisyytösten vuoksi hän erosi virasta 9. helmikuuta 2013[1].

Vuosina 19952005 Schaven toimi Baden-Württembergin osavaltion kulttuuriministerinä. Vuonna 2004 häntä pidettiin mahdollisena CDU:n presidenttiehdokkaana, mutta ehdokkaaksi asetettiin lopulta myös valituksi tullut Horst Köhler. Seuraavana vuonna Schavan tavoitteli Baden-Württembergin ministeripresidentin paikkaa Erwin Toifelin luopuessa tehtävästä, mutta jatkajaksi valittiin Günther Oettinger.

Schavan joutui vuonna 2012 plagiointisyytösten kohteeksi väitöskirjaan liittyvien epäselvyyksien vuoksi. Düsseldorfin yliopiston selvityksissä syytökset osoittautuivat todenmukaisiksi, ja yliopisto päätti 5. helmikuuta 2013 peruuttaa Schavanin tohtorintutkinnon. Tutkinto on ollut ns. "Promotion" johon ei ole vaadittu aiempia korkeakouluopintoja. Näin ollen Schavanilla ei ole tohtorintutkinnon peruuttamisen jälkeen minkäänlaista akateemista loppututkintoa.[2]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.